САД: Ана Брнабић се састала са командантом Националне гарде Охаја Џоном Херисом

911

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић допутовала је у Њујорк и започела радну посету Сједињеним Америчким Државама.

Она је данас посетила Колумбус (Охајо), док сутра путује у Атланту (Џорџија).

Председница Владе састала се у Колумбусу са гувернером Охаја Мајком Дивајном и са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Херисом.

Овом приликом њој је представљен заједнички програм партнерства. Сарадња српске војске и Националне гарде Охаја траје већ 12 година, а иако је то до сада била искључиво војно-војна сарадња, прошле године почела је и сарадња у цивилној области.

Брнабић је у Колумбусу разговарала и са гувернером Охаја Дивајном и конгресменом Стивом Стајверсом, који је од јануара копредседавајући српског кокуса у Представничком дому америчког Конгреса, а има и функцију бригадног генерала у Националној гарди Охаја.

У Колумбусу, премијерка Брнабић ће разговарати и са представницима пословне заједнице из Охаја. Она ће обићи и Државни универзитет Охаја, један од водећих државних универзитета у САД, где ће посетити и Хиландарску научну библиотеку.

Потом одлази у Атланту где ће обићи компанију НЦР, једну од водећих америћких технолошких корпорација која послује и у Србији, где ће разговарати са менаџментом компаније.

(Танјуг)

 

http://www.nspm.rs/hronika/sad-ana-brnabic-se-sastala-sa-komandantom-nacionalne-garde-ohaja-dzonom-herisom.html