Синђелић тврди да је био примораван да учествује у монтажи тзв. државног удара (ВИДЕО)

620

Уочи данашњег почетка давања завршних речи у случају покушаја тероризма на дан избора 16. октобра 2016. подгорички портал ИН4С објавио је тајни снимак на којем Саша Синђелић, кљулчни сведок сарадник, у разговору са непознатим особама говори како је био приморан да учествује у монтажи “државни удар”. Како се наводи портал је до снимка дошао захваљујући адвокатима одбране.

Синђелић на непознатој локацији “особама од поверења” говори да је његово сведочење у овом судском процесу “изнуђено мучењем и уценама”, да је боравио у самици 23 дана са упаљеним светлима…

Објашњавао је саговорницима како је са породицом “побегао” из Црне Горе у Србију – спаковао клинце и жену на воз ноћу док се он сакрио у делу воза где га граничари приликом контроле нису видели. Причао је и о “руским агентима”.

За снимак на којем се наводно виде он и Едуард Шишмаков, казао је да се ради о једном човеку који је писао текст за неку књигу.

– Није веровао шта га снађе -каже Синђелић.

Он је поновио да је Паји Велимировићу дао новац да “људи који иду на протест подршке нису гладни”, али да их је овај злоупотребио.

– Зашто бих слао људе у регуларне смештаје ако ће да праве нереде -упитао је Синђелић.

Он је навео да му је заплењена опрема коју је продавао на пијаци, те да је на његово чуђење, она представљена као терористичка.

– Покупили су моје личне паре, опрему, ништа од тога ми није враћено нити ће, колико видим. Ко зна да ли бих ја био враћен да нисам сео на воз и побего, испричао је Синђелић.

(sputniknews.com)