СКАНДАЛ У СПЛИТУ: Ватерполисти Звезде нападнути, тражили спас у мору (ВИДЕО)

690

Лоше вести стижу из Сплита, где су непознати хулигани напали ватерполисте Црвене звезде, а неки од њих су спас од батина пронашли скоком у море, пишу хрватски медији.

Око 13.30 сати четворица ватерполиста београдске Црвене звезде у тренеркама с клупским обележјима кренули су у шетњу сплитском ривом, међутим тамо су имали непријатан сусрет са локалцима спремним за кавгу.

Наиме, како преносе локални медији, играчи су седели у кафићу, обучени у тренерке са клупским обележјима, када им је пришла група младића и затражила да те тренерке скину.

Хулигани су потом физички насрнули на ватерполисте и почели да их туку. Један од нападнутих се спасао скоком у море, док су остали успели да побегну и врате се у хотел.

– Одједном је настала вика и један човек је скочио у море. Мислим да је било више нападача, а несрећни младић је из мора викао да је Црногорац – рекао је један од сведока.

Други сведок тврди да је конобар кафића, слутећи да би могло да дође до инцидента, посаветовао Звездине играче да некако макар прекрију обележје клуба.

– Један од ватерполиста је после напада потрчао, скинуо тренерку и скочио у море, а нападачи су је однели са собом као трофеј.

Embedded video

Mario Jurič@JuricNovaTV

VIDEO: Napadnuti igrač VK Crvena zvezda u Splitu. Oko njega su bili građani. Policija ga je ubrzo odvela. @DNEVNIKhr

17 people are talking about this


Сплитска полиција је такође потврдила да је недуго потом добила дојаву о нападу.

– Примили смо дојаву, по изласку на место догађаја нисмо затекли нападаче, а момка који је скочио у море смо превезли до хотела да се пресвуче и у току је разговор у којем ћемо утврдити детаље – поручили су из сплитске полиције и додали како је младић одбио лекарску помоћ.

Полиција тражи петорицу нападача.

Иначе, Црвена звезда гостује Морнару у оквиру Регионалне ватерполо лиге.

 

http://www.novosti.rs/вести/спорт.438.html:776426-СКАНДАЛ-У-СПЛИТУ-Ватерполисти-Звезде-нападнути-тражили-спас-у-мору-ВИДЕО