“Скупштина Косова” усвојила Нацрт закона о задацима, одговорностима и надлежностима делегације Приштине у дијалогу са Београдом

215

Посланици косовске скупштине усвојили су вечерас у начелу Нацрт закона о задацима, одговорностима и надлежностима приштинске делегације у дијалогу с Београдом.

Како је објавила “Коха” у онлајн издању, за закон је гласао 61 посланик.

У скупштинској сали био је 91 посланик, а “Коха” наводи да 30 њих није уопште гласало.

Косовска скупштина треба да још расправља и о буџету покрајине, као и о Статуту Трепче.

Ако косовска скупштина не усвоји Закон о буџету за ову годину, привремене приштинске институције неће моћи да врше било каква буџетска плаћања, и до усвајања буџета примењиваће се прелазна решења.

Предлогом статута Трепче предвиђа се регистрација нове компаније у складу са законом донетим још 2016. године.

Влада Србије је тада реаговала и прогласила тај закон правноништавним на северу Косова и Метохије.

Директор “Трепче север” Јован Димкић, уочи данашње расправе, рекао је за РТС да “Трепча север” има самоодрживу производњу у финансијском смислу и у потпуности је солвентна. Има тренутно 1.200 људи који су радно ангажовани.

На седници скупштине наћи ће се и прво разматрање Нацрта закона о задацима, одговорностима и надлежностима косовске делегације у процесу дијалога са Београдом.

(Танјуг)

 

http://www.nspm.rs/hronika/skupstina-kosova-usvojila-nacrt-zakona-o-zadacima-odgovornostima-i-nadleznostima-delegacije-pristine-u-dijalogu-sa-beogradom.html