Српски и албански министри просвете разговарали о унапређењу наставе на албанском језику у основним и средњим школама у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи PDF

752

Српски и албански министри просвете, Младен Шарчевић и Беса Шахини, разговарали су у Бујановцу о унапређењу наставе на албанском језику у основним и средњим школама, за шта су оба министра најавила чвршћу сарадњу у будућности, пре свега око обезбеђивања адекватних уџбеника.

Албанска министарка образовања, омладине и спорта Беса Шахини, која по први пут борави у Бујановцу, рекла је, на конференцији за новинаре, да ће министарство образовања из Тиране пружити сву потребну подршку, укључујући и потребне стручњаке за израду уџбеника, да би се у сарадњи са српским министарством просвете обезбедили најквалитетнији уџбеници за албанске основце и средњошколце у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи.

Министар просвете Младен Шарчевић је, након састанка и разговора са албанском министарком образовања на одељењу Економског факултета из Суботице у Бујановцу, рекао да ће “на адекватном преводу и обезбеђивању уџбеника на албанском језику ускоро радити два тима која ће користити искуства из обе земље, и који ће радити на њиховом превођењу”.

Првој посети министарке просвете Албаније Бујановцу присуствовао је и амбасадор ове земље у Србији Иљир Бочка, као и председници општине Бујановац, Шаип Камбери и Националног савета Албанаца Рагми Мустафа.

(Бета)

http://www.nspm.rs/hronika/srpski-i-albanski-ministri-prosvete-razgovarali-o-unapredjenju-nastave-na-albanskom-jeziku-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-u-presevu-bujanovcu-i-medvedji.html