Судије на Косову и Метохији положиле заклетву, седам судија из реда Срба!

219

Нове судије на Косову и Метохији, њих 37, од којих је седам из српске заједнице, положили су заклетву пред председником привремених приштинских институција Хашимом Тачијем, који је тим поводом изјавио да је ово посебан дан.

Пријемом још 37 нових судија, према Тачијевим речима, укажује на то да Приштина константно спроводи реформе правосудног система с циљем што бољег функционисања тог система и обезбеђивања владавине права.

Судије имају велику улогу у животу грађана, у остваривању њихових права и обезбеђивању једнаког приступа правди, без узимања у обзир полних, расних, верских или националних разлика, рекао је Тачи, наводи се у саопштењу објављеном на страници привремених приштинских институција.

Тачи је рекао и да је уверен у велику одговорност судија, те изразио наду да ће, како је рекао, знати да се носе са том одговорношћу, као и да ће грађани Косова бити сигурни и једнаки пред пред законом.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:772814-Судије-на-Косову-и-Метохији-положиле-заклетву-седам-судија-из-реда-Срба