Тужилаштво да испита одговорност врха Вучићевог режима за извоз оружја Исламској држави

173

Савез за Србију позива тужилаштво да испита све детаље међународне афере у вези са српским оружјем које је завршило у Јемену, држави под санкцијама за увоз наоружања, а чији је главни актер Бранко Стефановић, отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

Захтевамо и испитивање одговорности министра Небојше Стефановића, који по функцији издаје дозволе за извоз оружја. У овом случају издао је дозволе фирми ГИМ, са којим је блиско повезан његов отац Бранко и која је од 2016. године до 2018. године Саудијску Арабију извезла наоружање у вредности од 67 милиона долара.

Према кредибилним наводима портала ’Армс воч’ (Армс њатцх) заснованим на документацији ваљевске фабрике ’Kрушик’, ГИМ је од „Kрушика“ добијао наоружање по знатно нижим ценама него државно предузеће СДПР.

То оружје је преко посредника завршило у рукама исламистичких група у Јемену.

Овај међународни скандал је нанео велику штету већ нарушеном угледу Србије. Подсећамо да је Србија једно време била на црној листи организације ФАТФ као једина европска држава осумњичена за прање новца и финансирање међународног тероризма.

Веродостојни наводи портала „Армс воч“ раскринкали су прљаве послове људи из врха напредњачког режима, који је у покушају да заташка аферу прибегао хакерским ДДОС нападима на тај портал.

Никакви хакерски напади на светске сајтове неће помоћи владајућем клану да избегне одговорност, јер се приближава дан када ће сви његови чланови одговарати пред државним органима Србије и мораће да врате народу сав новац који су стекли корупцијом и криминалом.

Савез за Србију

Србија данас