Ухапшен Србин на Јарињу, његово дете гледало како га држе на нишану

164

Србин Зоран Ђокић, расељено лице из Пећи, ухапшен је синоћ на администравном прелазу Јариње због сумње да је одговоран за ратни злочин, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Како се наводи, косовска полиција га је најпре два сата задржала на прелазу, а потом га је под оружаном пратњом спровела у Пећ, док је његово дванаестогодишње дете морало да буде сведок тог малтретирања, а онда и да само настави пут ка Косовској Митровици.

“Овај догађај је још једна потврда да Приштина не немерава да одустане од кампање застрашивања српског становништва на Косову и Метохији злоупотребом такозваних тајних спискова осумњичених за ратне злочине”, истиче се у саопштењу.

Такође се наводи да се у прошлости показало да су готово сви Срби ухапшени на овај начин били невини, и да је једини циљ и исход оваквог поступања стварање сталне атмосфере страха и несигурности, а да је кампања усмерена пре свега према потенцијалним повратницима.

Канцеларија за Косово и Метохију је Ђокићу обезбедила браниоца, и биће у сталном контакту са његовом породицом, наводи се у саопштењу.

СРПСКА ЛИСТА ОСУДИЛА ХАПШЕЊЕ СРБИНА НА ЈАРИЊУ

Хапшење расељеног лица Зорана Ђокића из Пећи на административном прелазу Јариње за некакав ратни злочин и малтретирање пред његовим малолетним дететом је наставак притиска на Србе на Косову и Метохији – наводи се у саопштењу Српске листе поводом хапшења Србина на овом прелазу. Наиме, из ове листе оцењују да увек када се подигну тензије у  Приштини, и када су политички представници Албанаца под притиском због својих неодговорних и деструктивних потеза, то се преломи преко леђа Српског народа на овим просторима.

– По устаљеној пракси, по некаквим тајним списковима, хапсе се они који су под нападима екстремиста напустили родни крај на Космету у тренутку када се осмеле да посете своја имање. Тако свима који помисле да се врате на ове просторе желе да пошаљу јасну поруку да нису добродошли и не бирају начин да чак и помисао о повратку осујете – истичу из Српске листе и додају да Срска листа најоштрије осуђује овакво понашање и континуиране провокације Приштине односно да захтева од ОЕБС, Еулекс и амбасаде Квинте од политичких представника косовских Албанаца гласније и одлучније реагују и упозоре их да престану са провокацијама које дестабилизују прилике на терену.

http://www.novosti.rs/вести/србија.489.html:775073-ПРИШТИНА-И-ДАЉЕ-ЗАСТРАШУЈЕ-Ухапшен-Србин-на-Јарињу-његово-дете-гледало-како-га-држе-на-нишану-Српска-листа-осудила