У Немачкој праве концентрационе логоре за порицаоце корона вируса

292
Константин Ватхијотис (Извор: Епархија зворничко-тузланска)

Ванредни професор кривичног права Демокритовог универзитета у Тракији, Константин Ватхијотис, дао је отказ на Правном факултету у Комотини у знак протеста против мера грчке владе против вируса корона, остајући при свом ставу да оне понижавају демократију.

За оставку омиљеног професора, који је на оригиналан начин у својим предавањима спајао кривично право и филмску уметност, његови студенти су сазнали слушајући емисију на грчкој радио станици Focus FM. Том приликом проф. Ватхијотис се обратио својим студентима следећим потресним речима:

„Данас је дошло време за мој последњи час, који се неће одржати ни у амфитеатру ни преко срамног телевизијског екрана… у дигиталној затворској ћелији, коју је изградила госпођа Керамеос (министарка просвете – прим. прев.), пратећи глобалистичке сатанистичке инструкције. Последњи час ће се одржати пред вашим слушаоцима.

Овај час је најава моје оставке на место ванредног професора кривичног права на Правном факултету Демокритовог универзитета у Тракији, коју ћу дати у року од неколико сати“, изјавио је господин Ватхијотис у току емисије уживо Деспине Ботици.

„Сваки минут који се губи је драгоцен и грчки народ мора да схвати где се налазимо“, нагласио је уважени професор у изузетно дирљивом обраћању.

„Ситуација указује на то да следи нови ‘унапређени’ напад против Грка. Не могу да наставим овако затворен и заробљен у једној дигиталној затворској ћелији, не пристајем да се понижавам на овај начин“, карактеристично је навео.

О разлозима који су га навели на ову одлуку, професор Ватхијотис је рекао: „Хитлер се вратио у унапређеном издању, у Немачкој праве концентрационе логоре за порицаоце корона вируса“.

„Хитлер је опет овде. Ако сви почнемо да дајемо отказе, држава ће се парализовати. Ако не дајемо отказе и саучествујемо у овој диктатури, онда је одобравамо и потхрањујемо. Нисам више неопходан на Универзитету, али јесам неопходан мојој отаџбини. Своју службу ћу ставити на располагање Грчкој и мојој вери“, изјавио је проф. Ватхијотис.

Са грчког превела: Валентина Аврамовић

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Епархија зворничко-тузланска, 23. 5. 2021)