“У последњих девет година сте земљу задужили 13 милијарди евра, што је више него сви ваши претходници, Србија се гаси”

127

Можда је на вашем Инстаграм налогу златно доба, али Србија се гаси, а људи из године у годину ваше власти живе све горе, поручио је председник ресорног одбора Странке слободе и правде за привреду и финансије Душан Никезић председнику Србије и Српске напредне странке Александру Вучићу, и питао га у чему смо тачно данас победили. Никезић је у саопштењу навео низ података и тврдњи, почев од тога да „од Другог Светског рата нисмо имали ни мање рођених, ни више умрлих“.

Указао је да 83 одсто радно способних људи жели да оде из земље, а да Србију сваке године заувек напусти 60.000 младих, да се села празне, „а пољопривредници су принуђени да бацају храну коју су с муком произвели“.

„У последњих девет година сте земљу задужили 13 милијарди евра, што је више него сви ваши претходници, просечно домаћинство банкама дугује 4.444 евра, од чега 2.000 за најскупље кеш кредите“, истакао је Никезић.

„Румунија има 62 одсто, Хрватска два пута, а Словенија чак четири пута већи стандард од нашег, а сигурно нису били вековима испред нас“, поручио је Никезић позивајући Вучића да одговори на питање „у чему смо то тачно данас победили“.

(Фонет)

НСПМ