У сваком тренутку може да почне турска операција у Сирији

803

Турска у сваком тренутку може да почне операцију против курдских јединица на северу Сирије након посете помоћника америчког председника за безбедност Џона Болтона, рекао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

„Операција на северу Сирије може да почне у сваком тренутку након завршетка посете америчке делегације. У сваком тренутку могу да разговарам са Трампом“, рекао је Ердоган, јавља „Јени шафак“.

Портпарол председника Турске Ибрахим Калин изјавио је у Анкари да је Турска чинила и чини све како би се у Сирији спречило страдање цивила, укључујући и Курде, јавила је Анадолија.

Портпарол турског председника Калин је изјавио како је на састанку с америчком делегацијом у Анкари разговарано о начину на који се америчке снаге намеравају повући из Сирије и о ситуацији након тог процеса.

„Задовољни смо одлуком америчког председника Трампа о повлачењу војске из Сирије, али је неопходно разјаснити све детаље на који начин ће се америчка војска повући, шта ће оставити иза себе, шта ће бити са тешким наоружањем и логистиком из америчких база које се тамо налазе. На састанку смо о тим питањима детаљно разговарали“, казао је Калин на конференцији за новинаре након састанка са америчком делегацијом.

Република Турска спремна је на координирано деловање у регији. „Али дозволе ни од ког нећемо тражити“, казао је Калин.

 

http://www.novosti.rs/вести/планета.479.html:770395-ТУРЦИ-НЕ-ТРАЖЕ-ОДОБРЕЊЕ-У-сваком-тренутку-може-да-почне-турска-операција-у-Сирији