У току унутрашњи сукоб између Вучића и Небојше Стефановића

211
слика: https://www.kurir.rs/

Странка слободе и правде саопштила је да је у току унутрашњи сукоб унутар Српске напредне странке, између председника Александра Вучића и министра полиције Небојше Стефановића.

“Небојша Стефановић је синоћ у емисији Фокус на ТВ О2 саопштио да његов отац нема никакве везе са фирмом ГИМ. Другим речима, Небојша Стефановић је рекао да је Александар Вучић лагао када је изјавио да је отац Небојше Стефановића запослен у фирми ГИМ. Стефановић је после тих тврдњи Александра Вучића, али и оптужби које је на његов рачун изненада, ничим изазван, изнео Војислав Шешељ, схватио да га председник државе и странке помало “пушта низ воду” и решио је да се брани”, стоји у саопштењу ССП.

У њему се додаје да је “одавно познато да су Стефановић и Андреј Вучић у лошим односима због борбе око превласти у градском одбору СНС-а чији је Стефановић председник”.

“У МУП-у је Стефановић дуго времена трпео да Дијана Хркаловић води министарство и успео је да је склони после посете Вашингтону и доказа о њеној повезаности са црногорским мафијашким кланом. Али обрачун се наставио. Александар Вучић је искористио умешаност Стефановића и његовог оца у аферу куповине оружја од Крушика по ценама нижим од тржишних и појачао притисак на свог блиског сарадника. На исти начин како је преузео Слободана Тешића и његове бизнисе од Томислава Николића, сада то ради са фирмом ГИМ. Наредних дана видећемо даљи развој борби на двору чију цену плаћају сви грађани Србије”, стоји у саопштењу ове странке.

(Н1)

 

http://www.nspm.rs/hronika/ssp-u-toku-unutrasnji-sukob-izmedju-vucica-i-nebojse-stefanovica.html