Филип Коснет: Пет земаља ЕУ које не признају Косово ће променити свој став ако дође до промене у односима Србије и Косова

153

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Амбасадор САД у Приштини Филип Коснет изјавио је синоћ да ће пет земаља ЕУ које не признају Косово променити свој став, ако дође до промене у односима Београда и Приштине.“Ко је мислио да ће Северна Македонија и Грчка постићи договор о имену, али догодило се. Људи су мислили да је немогуће да Уједињени Арапски Емирати, Бахреин или Судан изграде односе са Израелом, али то се догодило”, рекао је Коснет.

Он је гостујући на ТВ Дукађини рекао ”да Косово, као део Европе, треба да одржава добре односе са званичним Бриселом”.

“Када сам дошао на Косово, сретао сам се с политичким лидерима и често су ми говорили да им нису потребни Европљани, јер имају посебне односе са САД. Рекао сам: ‘да, имате посебне односе са САД и волео бих да се демократе и републиканци у САД договоре и око других питања, као што се договарају о односима са Косовом, али погледајте карту, Косово није у Северној Америци, већ у Европи’”, рекао је Коснет.

Коснет сматра да је одлука владе у Приштини о укидању радне групе за борбу против корупције била погрешна.

“Мислим да је то била погрешна одлука, јер је радна група за борбу против корупције била врло ефикасна. Да је та радна група модификована, то би било нешто нормално“, рекао је Коснет, пренело је Косово онлајн.

Извор: НСПМ