Хашим Тачи после разговора са Џоном Болтоном и Весом Мичелом: Косово свесно историјске прилике да се постигне коначни, свеобухватни и правнообавезујући споразум са Србијом

743

ПРИШТИНА – Тачи је објавио да је синоћ разговарао са саветником за националну безбедност америчког председника Џоном Болтоном и помоћником америчког државног секретара Весом Мичелом, поручивши им да је Приштина спремна да настави дијалог са Београдом у циљу постизања свеобухватног решења и помирења.

“Разговарао сам са Весом Мичелом. Косово је јединствено и потпуно свесно историјске прилике да се постигне коначни, свеобухватни, правнообавезујући споразум који ће омогућити напредак у помирењу са Србијом и наш пут ка чланству у евро-атлантској породици народа”, написао је Тачи на Твитеру.

РТК је пренела да је Тачи Болтону обећао да ће Косово остати одговорно и да ће бити јединствено у наставку дијалога, као што је затражио председник Трамп.

“Поподне сам имао телефонски разговор са саветником за националну безбедност САД, амбасадором Џоном Болтоном. Разговарали смо о дијалогу између Косова и Србије, као и о трајном (вечном) пријатељству са САД”, написао је на Твитеру.

Како је рекао, убеђен је да ће се дијалог ускоро наставити и да ће се окончати свеобухватним споразумом, резултат чега ће бити обострано признање и учлањење у НАТО, ЕУ и УН.

“Косово је увек било на страни САД и наше пријатељство биће вечно”, написао је Тачи.

Болтон је јуче звао и косовског премијера Рамуша Харадинаја, а како је рекао потпредседник Алијансе за будућност Косова, Аријан Ђини тема тог разговора биле су таксе на српску робу.

(Танјуг)

 

http://www.nspm.rs/hronika/hasim-taci-posle-razgovora-sa-dzonom-boltonom-i-vesom-micelom-kosovo-svesno-istorijske-prilike-da-se-postigne-konacni-sveobuhvatni-i-pravnoobavezujuci-sporazum-sa-srbijom.html