Ширење мајмунских богиња почело из Нигерије у којој функционишу најмање четири америчке биолабораторије

29

Кирилов подсетио и на то да је уочи избијања пандемије короне било организовано увежбавање сценарија борбе против ширења вируса мајмунских богиња

У Нигерији, одакле су мајмунске богиње донете у Европу и Америку, функционишу најмање четири америчке биолабораторије, изјавио је начелник Јединица за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов.

„Према извештају Светске здравствене организације (СЗО), ширење мајмунских богиња почело је из Нигерије – а то је још једна држава на чијој територији је Вашингтон разместио своју биолошку инфраструктуру. Према информацији којом располажемо, у Нигерији функционише најмање четири биолабораторије које контролише Вашингтон“, рекао је он.

Кирилов је такође казао и да је реч о „чудној случајности“ коју би стручњаци требало да провере.

Кирилов је такође подсетио и на то да је уочи избијања пандемије вируса корона, према наводима европских и америчких медија, у извештајима Минхенске безбедносне конференције, било организовано увежбавање сценарија борбе против ширења вируса мајмунских богиња.

Он је позвао Светску здравствену организацију да, у светлу многобројних случајева кршења безбедности и начина чувања патогених биолошких материјала, испита активност биолошких лабораторија које финансира Америка у Абудџи, Зарији и Лагосу и да обелодане сву ту информацију како би јавност сазнала истину.

Такође је рекао и да су, према сазнањима руског Министарства одбране, 98 одсто оболелих – мушкарци старији од 20 година хомосексуалне оријентације и подсетио да је нешто раније шеф СЗО за ванредне ситуације Дејвид Херман рекао да је највећи број ширења ове инфекције забележен полним путем.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/НСПМ, 27. 5. 2022)