Јаков Кедми: Амерички Б52 над Харковом запечатили судбину Украјине

192

Светски познати војно-геополитички експерт – бивши шеф израелске обавештајне службе „Натив“ Јаков Кедми – оценио је да је имитација нуклеарног удара по територији Русије, коју су извели амерички бомбардери Б-52 изнад Харкова, постала је смртна казна Украјини!

У емисији „Одбројавање“ рекао је да Запад не разуме да у Русији обраћају пажњу не на изјаве, већ на стварне кораке, а да у Кијеву нису схватили да су допуштањем те операције америчке стратешке авијације потписали себи и Украјини као држави „смртну пресуду“:

„Заокрет америчких Б-52 над Харковом – након што су излазили на борбене положаје и извели условно лансирање стратешких термонуклеарних ракета на Русију – више је него довољан. То је све што је потребно! Ништа друго није потребно. Питање уласка Украјине у НАТО већ је заборављено. А Б-52 изнад Харковом запечатили су судбину Украјине!“

Кедми је у овом контексту подсетио да је један од разлога поновног уједињења Русије са Кримом била забринутост Москве за безбедности земље јер је постало јасно да се у Севастопољу могу појавити амерички бродови са ракетама способним за ударе по територији Руске Федерације.

САД сада, по његовом мишљењу, чине потпуно исту грешку увежбавањем нуклеарног удара по Русији са територије Украјине.

„Када су Американци извели те маневре, када је британски ваздушно-десантни батаљон ради тога слетео у Украјину, потписали су смртну пресуду Украјини створеној на кијевском мајдану“, рекао је Кедми.

Нагласио је да Русија неће толерисати такву претњу у близини своје територије:

„Никада неће бити америчких бродова који ће пловити под украјинском заставом. Неће јер неће бити украјинске заставе! Та застава ће се наћи на свом месту – у одговарајућем контејнеру на сметлишту историје!“

Три америчка стратешка бомбардера Б-52 ушла су 4. септембра 2020. ушла у ваздушни простор Украјине и кренула према обали Црног мора. Одатле су извела имитацију борбених налета са лансирањем крстарећих пројектила на важне циљеве у Русији: на Севастопољ, Ростов на Дону, Краснодар и Сочи.

Стратешке бомбардере су тада пратили украјински ловци.

Извор: Стање ствари