Јунајтед група: Све што власт чини против Јунајтед групе као одмазду због телевизија Н1 и Нова С, биће предмет озбиљних судских и одштетних процеса пред међународним судовима

263

Унитед Група, због неистина које износе државни и локални функционери, и због заштите угледа компаније, јавности показује да поседује сву документацију на основу које је од надлежних државних органа добила све неопходне дозволе, којима је трајно одобрена градња телекомуникационих објеката јединственог кабловског дистрибутера система КДС.

Саопштење Унитед Групе преносимо у целости:

Када би истина и чињенице биле релевантне за власт у Србији, Унитед Група не би била изложена прогону и застрашујућој медијској пропаганди.

Како нас сваког дана државни и локални функционери критикују износећи неистине и за то не сносе никакве политичке последице, принуђени смо да због заштите угледа компаније, јавности покажемо да поседујемо сву документацију на основу које смо од надлежних државних органа добили све неопходне дозволе, којима је трајно одобрена градња телекомуникационих објеката јединственог кабловског дистрибутера система КДС.

Дозвола Министарства за капиталне инвестиције 

Још 2005. године смо се обратили Граду Београду када је градоначелник био Ненад Богдановић за дозволу за градњу инфраструктуре, али се Скупштина Београда изјаснила да није надлежна и да је по законима Републике Србије то ингеренција Министарства.

Те исте године смо добили дозволу за изградњу од Министарства за капиталне инвестиције којом нам је одобрено да поставимо кабловску инфраструктуру по градовима Србије, као и дуж магистралних путева и коридора.

И одобрење Министарства за градњу јединственог кабловског дистрибутера система КДС у целој Србији објављујемо јавно, као и званичан документ добијен од Скупштине Београда.

Допис Секретаријата за урбанизам Града Београда

Такође, желимо јавности да предочимо да поседујемо и неколико уговора о регулисању међусобних права и обавеза предузећа Телефоније КДС чији смо правни наследник и ЈКП “Београдске електране” који су потписани још 2001. године.

Не само што смо се придржавали сваког слова уговора, већ смо овом јавном комуналном предузећу достављали документацију за сваки метар изведених радова, а све измене у односу на потребе предузећа смо свих ових година заједно договарали са руководством ЈКП “Београдске електране”.

Уговор са “Београдским електранама”

Баш због добре сарадње 12 главних станица и 78 подстаница предузећа “Београдске електране” повезано је на нашу мрежу и користе је за мониторинг.

Овом приликом апелујемо на све државне функционере који свакодневно износе тврдње да су нас тужили, да то заиста и учине што пре, јер ћемо бар на суду имати могућност да докажемо какав се скандалозан прогон заснован на подметањима и неистинама води против Унитед Групе.

Прогоном људи из Унитед Групе, власт у Србији угрожава њихову личну безбедност, а наноси штету и угледу и пословању. Питамо се колико је још доказа потребно да објавимо, да би истина надвладала неистине које пласира власт.

Све што власт чини против Унитед Групе као одмазду због телевизија Н1 и Нова С, биће предмет озбиљних судских и одштетних процеса пред међународним судовима. Полемику са политичарима који злоупотребљавају државне функције износећи неистине о нашој компанији, наставићемо пред правосудним органима. Све доказе које јавно објављујемо су из поштовања према грађанима, који јасно могу да се увере да одувек послујемо поштујући законе државе Србије.

У оквиру Унитед Групе послује и ТВ Н1.

(Н1)

 

http://91.222.7.144/hronika/junajted-grupa-sve-sto-vlast-cini-protiv-junajted-grupe-kao-odmazdu-zbog-televizija-n1-i-nova-s-bice-predmet-ozbiljnih-sudskih-i-odstetnih-procesa-pred-medjunarodnim-sudovima.html