Вашингтон пост: Директор ЦИА тајно се састао са лидером талибана

218
Наоружани талибан у Кабулу (Фото: АП – Р.Г.)

Вилијам Бернс, директор Централне обавештајне агенције састао се у понедељак у Кабулу са вођом талибана Абдулом Ганијем Барадаром, објавио „Вашингтон пост”, позивајући се на неименоване америчке званичнике који су желели да остану анонимни.

Лидери земаља Г-7 разматраће да ли ће од талибана тражити продужење рока за евакуацију из Кабула и после 31. августа, који су власти Исламског Емирата Авганистан поставиле као „црвену линију”, преноси Ројтерс.

У Кабулу још 13.000 људи и даље чека свој ред на бег из Авганистана.

Европска унија је евакуисала целокупно своје особље из Авганистана, осим неких званичника који још раде на аеродрому у Кабулу, изјавио је портпарол Европске комисије.

Целокупно особље које је требало евакуисати је евакуисано. На аеродрому још увек имамо неких званичника како бисмо управљали оним чиме је потребно управљати, али је евакуисано особље из делегације ЕУ и њихове породице“, рекао је портпарол новинарима у Бриселу, преноси Ројтерс.

Руски председник Владимир Путин и индијски премијер Нарендра Моди размотрили су данас у телефонском разговору развој догађаја у Авганистану, саопштила је прес служба Кремља.

„Руски председник и индијски премијер разменили су мишљења о ситуацији у Авганистану и подржали важност координисаних напора усмерених на успостављање мира и стабилности у овој земљи, што је услов за обезбеђивање безбедности региона у целини „, наводи се у саопштењу Кремља, јавио је Тасс.

Како се наводи, Путин и Моди су се договорили да појачају сарадњу у борби против проширења тероризма и претње дрогама које долазе са територије Авганистана.

Опрема: Стање ствари