Згрожени Јожек и хрватска лаж о Дражи Михаиловићу

902
слика: https://reibert.info/

Медијско лагање против Срба, почето после аустроугарске окупације БиХ 1878.године, траје већ дуже од једног века из Загреба, те је досад испробана сва сила разних техника и још различитијих форми тих злонамерних лагарија!

Хрвати, који су прадавне 1102.године продали своју државност Мађарима за 100000 дуката, створили су потом мит о свом непостојећем „povijestnom državnom pravu“, хранећи тим сурогатом до дана данашњег своју нацију, притом мрко гледајући како Срби изграђују своју државу!

Међу последњим лажима је и теза из серије „ТIТО“, у којој добри загорски син Јожек исповеди добром католичком душобрижнику Лојзеку (сусрет у ослобођеном Загребу маја 1945. године!), како му је онај опаки српски „ратни злочинац“ ДРАЖА открио свој паклени план, да намерава једну трећину Хрвата побити, једну трећину протерати, а једну трећину асимиловати!

Згрожени Јожек (усред четничког гнезда, наводно маскиран у тобожњег Руса!) у себи је казао –  „е  нећеш Дража, нећеш баш“ – , црпећи сву снагу да то „злочинство“ спречи, и то помоћу лаковерних српских партизана, јер је тада био у Србији а не у свом питомом Загорју!

Творци ове лажи баш су се потрудили, али истина је мало другачија те вреди потсетити неупућене који у школи, али ни на телевизији, нису јасно чули истину о трећинама!

Аустроугарски водник Јосип Броз, први  пут се  сусрео са српским потпоручником Драгољубом Михаиловићем још у новембру 1914.године, када је његову пуковнију дочекао митраљезима на коси повише села Бабејић, бранећи своју Отаџбину од франковачких злочинаца, који су немилосрдно вешали цивиле, силовали жене и девојке, убијали рањенике, а били тобож модерна европска армија која поштује све конвенције о обичајима рата, баш као хумани НАТО данас (у ком су хрватски домољуби опет под немачком командом)!

Пуковник Југословенске војске, бриљантан обавештајац и стручњак за четничко ратовање, Драгољуб Михаиловић развио је ратну заставу на Равној гори још у мају 1941.године јер није признао окупацију, позивајући све југословенске патриоте да се укључе у оружани отпор!

Сазнавши, да група комуниста вршља по Мачви и Поцерини, изазивајући немачку одмазду по моделу 100 Срба за једног Nemca (Немци су тада као таоце стрељали заточене Јевреје, али као српске грађане а не као решење „јеврејског питања“), Дража је наредио да вођа тих наводних герилаца (назив у Шпанском грађанском рату за мале саставе  антифашистичких одреда, иза линија генералисимуса Франка!) дође на разговор.

Академик Драгиша Васић (који је пре рата као угледни адвокат бранио оптужене комунисте, и то pro bono, јер се није слагао са Шестојануарском диктатуром), одмах је препознао Јосипа Броза, те она лаж да је тај комунистички геније превеслао српску официрчину, не пије воде!

Нит` је Броз могао да се издаје за Руса, нит` је покушавао, уплашен да ће скикнути на пречац у присуству потомака Танкосићевих четника, само ако  се открију његове прљаве работе још из 1914. године!

Додуше, пуковник Михаиловић је дао своју часну официрску реч, учен од свог професора генерала Рашића, о њеној тежини!

Злочиначку тезу о трећинама, заправо је изрекао хрватски министар prosvjete i bogoštovlja (верски послови) МILE BUDAK на јавном скупу у Госпићу, где се обратио драгим земљацима, да разјасни све детаље око слободног утамањивања Срба, јер је хрватска држава донела расне законе којима је Србе прогласила непожељним на „хрватском тлу“ (где  они живе вековима!).

Резултати тога лова на Србе, сада су ноћна мора за хрватску државу, чланицу ЕU, коју упорни Жидови прозивају за геноцид над Србима, холокауст над Жидовима и порајмос (истребљење) над Ромима током трајања фашистичке NDH, као претходнице данашње Хрватске!

Брозу и Будаку заједничко је, да су као аустријски војници (Будак као резервни официр) добили по зубима те 1914.године у Србији, те су до краја свог живота мрзили Србе!

Миле Будак скончао је на конопцу у Загребу 1945. године, суђен као ратни злочинац, један од утемељитеља NDH, а бравар Броз је као вишедеценијски домар у Белом двору, свако мало бушио тунеле и лагуме за бежање, сањајући првог герилца окупиране Европе кога је осудио на монтираном процесу, те сада „хрватски стручњаци за четништво“ измишљају његове „геноцидне намере“ против хрватских клерофашиста, иако је генерал Михаиловић увек правио јасну разлику између хрватског народа и клерофашистичких зликоваца, који нажалост данас постају „наши добри дечки“ о којима тако лепо пева домољубни Томпсон, уз обавезни поздрав ZDS (Za dom spremni), којим се млади Хрватићи соколе да једном поново крену преко Дрине, ко некад добри стричек Јожа, и још добрији стричек Миле!

Али, млади Срби воле ЧИЧА ДРАЖУ, и то све јаче и јаче, како права истина излази на видело!