Ко је Хилов другар са албанске барикаде у Лапушнику?

145
https://nacionalist.rs/ekskluzivno-ko-je-drugar-americkog-ambasadora-sa-siptarske-barikade-u-lapusniku/

Хилов другар са терористичких барикара оперативне зоне Лапушник на Косову и Метохији, комадант Черчиза – Исак Муслиу.

А ко је заправо комадант Черчиза, Хилов другар са терористичке барикаде Лапушник?

Дипломатија, реч коју амерички амбасадор у Србији Кристофер Хил највише воли да користи, у његовој интерпретацији значи – против Срба је све дозвољено, уколико ће се њихов број смањити. Данас ова особа која делује далеко ван својих амбасадорских ингеренција, без икаквог проблема Србима даје лекције шта да забораве и којим политичким путем да иде, ко су им пријатељи а ко непријатељи. Међутим, ко су пријатељи овог Американца који је био дубоко уплетен у сваки сукоб на Балкану последњих 30 година?

Познато је да је Кристофер Хил био и више него пријатељ хрватске стране током ратних сукоба на простору бивше СРФЈ. У то време осим што су Американци отворено подржавали усташе и дали им на располагање сва средства пропаганде како би свету Србе приказали као злочинце, војну и стратешку подршку, Кристофер Хил, што ће се касније и показати, у овом сукобу је по први пут показао и личну амбицију да се побије што више Срба, исказујући тиме неку болесну патологију.

Само неколико година након рата у Хрватској, где је саветовао Хрвате да уместо преговора изведу Олују, док је службовао у Скопљу као амерички амбасадор у Македонији, више времена је проводио на положајима албанских сепаратиста на Косову и Метохији. Ту је стекао велики број пријатеља, од којих су већина оптужени ратни злочинци. А посебно пријатељство склопио је са комадантом Черчизом.

А ко је заправо комадант Черчиза, Хилов другар са терористичке барикаде Лапушник?

Ратни комадант ОВК (УЧК) за подручје Лапушник Исак Муслиу, са надимком Черчиза, провео је неко време и у Хашком Трибуналу где је се против њега водио кривични поступак због  злочина над Србима и Албанцима за које се сумњало да сарађују са српском страном.

Исак Муслиу је по оптужници одговоран за : окрутно поступање, затварање, мучење српских и албанских цивила који су сарађивали са државним органима Србије, за кршење закона и обичаја ратовања, лично учествовање у мучењу и премлаћивању и планирање, припремање и извршење убистава српских и албанских цивила.

Овај, као и многи други терористи са списка је оптужен али није осуђен пред Хашким трибуналом, не само због личног пријатељства са Кристофером Хилом, него јер је извршавао „дипломатска“ упутства америчке администрације, коју је преносио управо Кристофер Хил. Уосталом Хашки суд и није служио да суди службеницима ЦИЕ, а још мање правди, већ да суди искључиво Србима и да осуди Војску Југославије!

Са друге стране и Кристоферу Хилу, који није само амерички амбасадор већ шеф ЦИЕ за Балкан, овакви терористи требају за наставак тензија али и за нова ратна дејства на простору Косова и Метохије, Републике Српске а врло могуће и других република бивше Југославије, који неће играти за личне, већ за америчке интересе.

Васељенска