Српска штангла

500
слика: https://portal.braniteljski-forum.com/

Бачка Паланка је типично војвођанско место где већ вековима заједно живе припадници разних нација и вера, претуривши искуствено бројна зла времена са оном суздржаношћу која увек  напослетку  побеђује.

Међутим, на Светог Николу, када је скоро па цела Србија у свечарском расположењу, јер или слави или иде на Славу, радила је гневна српска штангла у рукама будних суграђана!

Страдала је шофершајбна аутомобила вуковарских регистарских таблица у коjeм је на ретровизору била провокативно окачена заставица са усташким знамењем, и то оним које је забрањено и у Аустрији, као чланици ЕU!

Наиме, натпис „BLEIBURG 1945.“ и службени грб NDH испод тога, јасно казују да је заставица са свечаности комеморације хрватским ратним злочинцима у том градићу у Корушкој, где се редовно  окупи неколико десетина хиљада европских неонациста, злоупотребљавајући наводну верску мису-задушницу за стрељане  хрватске ратне злочинце, који су децидирано одбили да положе оружје иако је рат већ био завршен!

Општинско јавно правобранилаштво, поднело је кривичну пријаву против власника возила који је претходно гневно ушао у полицијску станицу да пријави штету на свом аутомобилу, али када је увиђајем утврђено постојање фашистичке ознаке, зарадио је кривичну пријаву!

Кривичну пријаву је зарадио и један од тројице приведених савесних грађана, који су самоиницијативно интервенисали на вуковарском возилу!

Поводом самог догађаја, сада  се намеће низ  питања која захтевају јасан став!

Пре свега, како је аутомобил из Хрватске  уопште  прошао граничну контролу а да ни полиција ни царина нису приметили провокативну заставицу, и нарочито њен натпис „BLEIBURG 1945.“ који боде очи?

Друго, ако возач није на граничном прелазу носио окачену заставицу, јасно је да је у самом граду Бачкој Паланци злонамерно и провокативно качи, и то на посебан дан!

Треће, ако се реакција будних грађана и може оправдати породичним искуством из прошлости, јер су бројни становници потомци колониста из Крајине где су ти шаховничари вршили геноцид над Србима, може ли се њихова спонтана реакција окарактерисати као дело изазивања националне мржње, а сам повод реакције је фашистички симбол ?!

Иако већина коментара на друштвеним мрежама поздравља сам чин реакције на очиту провокацију, индикативно је да појединци предлажу да се отвори рачун за прикупљање средстава за плаћање глобе за будне грађане, што понајбоље казује да се очекује да се реметиоци јавног реда и мира примерно казне, јер Србија нема алтернативу на свом путу за ЕУ, како то упорно понављају еунијати у Београду!

Видљиво, злонамерно затварање очију покварене ЕU пред нараслим хрватским неофашизмом који узима све веће размере, уз насилно наметнуту „српску кривицу за ратове из деведесетих година прошлог века“ како то упорно гуде другосрбијански олош- елитисти, сада показује своје стварно лице у овако насталој дилеми!

Који ће то судија реакцију грађана на фашистичке симболе  квалификовати као изазивање националне мржње у држави Србији, која има трагично искуство са фашистичким злочинима!

Ревизија историјске одговорности за фашистичке злочине, почела је кампањом за осуду злочина партизана над „добрим, мирним подунавским Швабама, нашим комшијама“, па се проширила на певуцкање фашистичке корачнице LILI MARLEN као тобож „сентименталне љубавне песме војника на стражи“, али доказано по попаљеним и покланим српским селима где су гостовали управо припадници 7. SS  PRINTZ EUGEN DIVIZIEN, случајно све „наше добре комшије, подунавске Швабе“!

Сада ето у Србију стиже и блајбуршко знамење, злонамерно баш у вишенационалну средину, биће да се очекивана реакција назове „великосрпским фашистичким инцидентом“, јер и из те покварене ЕU упорно разна (назови) антифашистичка удружења баш видљиво осуђују нарасли „српски фашизам“, а само српске и грчке оружане формације нису марширале у фаланги здружене Европе на варварски Совјетски Савез, далеке 1941.године!

Земље данашње „заједнице срећних народа“ дале су видљив прилог у тој злочиначкој кампањи, баш као што су и бројни припадници неофашистичких европских покрета учествовали у редовима хрватских терориста у насилном рушењу заједничке државе Југославије, деведесетих година прошлог века!   

Зато српска штангла и чека ………