Искомплексирани хрватски шовинисти не могу ништа против СРБИНА НИЂЕ

717

За Николу Теслу, Хрватска енциклопедија наводи „да је био амерички и хрватски проналазач српског порекла. Тесла је рођен у Хрватској, у Хрватској се школовао и из Хрватске је отишао даље у свет – у Аустрију, Чешку, Мађарску, Француску и затим у Сједињене Америчке Државе“.

Ето, зато је биће данашња Хрватска и одлучила, да у Дубаију, следеће године на светској изложби Србин НИЏО буде хрватска маскота!

Истине ради, шта неупућени треба да знају о Србину НИЏИ, да Хрвати и надаље не би дрско лагали о њему, као и о многим знаним!

Тесла Никола, родио се у аустријској ВОЈНOJ КРАЈИНИ 1856. године, у тада унитарној царевини као Србин православне вере, од оца Милутина и мајке Георгине (звана Ђука) у селу Смиљан у покрајини ЛИКА, дакле држављанин Аустрије!

Хрватска тада није ни постојала као држава, већ је  била у саставу УГАРСКЕ!

После усвајања Аустроугарске нагодбе 1867.године, млади Тесла се школовао у граду Госпићу, у УГАРСКОЈ као држави у саставу двојне монархије Аустроугарске, Хрватска ни тада не постоји као самостална држава!

Ту млади НИЏО завршава нижу гимназију, а вишу завршава у граду Карловцу, некадашњем војном седишту аустријске ВОЈНЕ КРАЈИНЕ, одлазећи потом на студије у БЕЧ, ПРАГ и ПЕШТУ, да би са угарским пасошем као угарски држављанин отпутовао у Америку, где се стално настанио!

Хрватска тада не постоји као држава, те ни Србин НИЏО није њен држављанин, који је пошао у бели свет вођен потребом да своје изуме створи за добробит човечанства!

У Америци Србин НИКОЛА ТЕСЛА, као зрео човек радосно приступа удружењу „НАРОДНА ОДБРАНА“, те са МИХАЈЛОМ ПУПИНОМ агитује за прикупљање медицинске помоћи за ослободилачку српску војску у Првом балканском рату, када амерички Хрвати као чланови HBZ (Hrvatska bratska zajednica) подржавају ангажовање Карнегијеве фондације на слању мисије у Јужну Србију, да се истраже наводни „српски ратни злочини“ против шиптарских побуњеника, које аустроугарски официри потичу на терористичка дела!

ТЕСЛА и ПУПИН, воде успешну кампању српске „НАРОДНЕ ОДБРАНЕ“ и у Другом балканском рату, да би након агресије аустроугарске државе на Србију 1914.године повели отворену кампању за организовање и слање српских добровољаца и опреме, док чланови HBZ отворено подржавају аустроугарске злочинце и величају франковачке кољаче, претећи у свом листу „ZAJEDNIČAR“ тим четницима, како називају ове српске родољубе, угледне научнике!

Србин НИЏО, као стар и угледан, али председник удружења „НАРОДНА ОДБРАНА“, позива све Југословене у Америци да подрже антифашистичку борбу ЈВуО против нациста и фашиста, који су у априлу 1941.године окупирали Југославију!

Србин НИЏО, осуђује јавно злочин геноцида који Хрвати и муслимани (тадашње хрватско цвијеће) у NDH чине над Србима, Жидовима и Ромима, поздрављајући југословенског краља Петра II Карађорђевића приликом његове кампање у Америци, током Другог светског рата, док су Хрвати у Америци већински као чланови HBZ подржавали Павелића и NDH, иако је Америка била чланица антифашистичке коалиције и у рату са NDH (која је њој објавила рат, да се зна!). 

Слутећи свој скори крај, Србин НИЏО замолио је дугогодишњег пријатеља, познатог виолинисту Златка Балоковића, да га после православног опела испрати на онај свет свирком песме „Тамо Далеко“, коју је необично волео!

Србин НИЏО, имао је у граду Госпићу споменик на тргу НИКОЛЕ ТЕСЛЕ, док се тада лагало како је он тобож изјавио „да се једнако поноси својим српским родом и својом хрватском домовином“ (измишљотина Влатка Мачека у честитки Тесли, поводом његовог 80-тог рођендана!), као припрема кроатокомуниста и усташа за отцепљење из заједничке државе, у којој су Хрвати стекли статус државотворног народа, након што су 1. децембра 1918.године умолили регента Александра да их прими под скуте круне Карађорђевића, у очајању од претеће талијанске окупације целе Далмације, јер је као тадашња аустријска покрајина додељена победнику!

До тада су преостали Хрвати били у саставу државе Угарске, јер су још 1102.године продали своју државност угарском краљу за 100 000 златника, да би потом заједно са том Угарском постали део царевине Аустрије!

Чим су се осамосталили од Југославије, минирали су хрватски бојовници 1992. године Ниџин споменик, да би на том месту подигли споменик „оцу домовине Анти Старчевићу“, како се данас зове тај трг у граду Госпићу, где је у грађанском рату злочиначки убијено више од стотину Срба, али као лојалних хрватских држављана, што НИКОЛА ТЕСЛА никада није био, иако данашњи хрватски пропагандисти упорно лажу, покушавајући да докажу чак и да није Србин!

Тек када су примљени у ЕU, посегнули су Хрвати поново за „својим“ великаном Теслом, да би тој заједничкој Европи показали шта су они наводно приложили заједништву, на чему свет има да им захвали!

Али, на ovaj свет је НИЏО дошао као Србин, на небеса се винуо као Србин, и приземно посезање за Србином Ниџом искомплексираних хрватских шовиниста, само казује колика је њихова жал`, што  ипак није „хрватске домовине син“!