Прича се, прича да усташе долазе на Прајд да кољу немачке гејеве!

406
Весна Веизовић

„ЕУРОПРАЈД 2022“ одржава се од 12. до 18. септембра, геј парада биће одржана 17. септембра. Биће одржана, и ако не буде 20 хиљада учесника како најављују корординатори ове срамне манифестације, 10 хиљада ће бити сасвим сигурно. И неће је спречити ни петиције, ни стидљиве молбе појединих наводно опозиционих политиканата који још увек чекају да догађај постане актуелнији како би о њему нешто рекли и тако стекли који поен пред потенцијалним гласачима.

Неће је спречити ни националне организације, можда зато што и не постоје или постоје у неким фрагментима, али једно је сигурно – неће проћи мирно.

Нити ће жандармерија или било која друга специјална полицијска јединица отказати послушност и стати на страну народа. То се не дешава! То што су се појединци провлачили по боловањима или радили као приватно обезбеђење лица од интереса, па су за казну премештени на ниже позиције а сада покушавају да се преко геј параде оперу, нема везе са стварношћу.

Ко је могао знати пре неколико година када је уговорена манифестација ЕУРО ПРАЈД да ће у међувремену почети рат у Русији, односно на просторима бивше Украјине а садашње Русије, и да ћемо бити једина земља у Европи која Русији није, а по свему судећи, бар до геј параде и неће, увести санкције.

У жељи да се што више допадне западу, Вучић је прво устоличио геј премијерку, такође прву геј премијерку у једној православној држави, а затим је све само ишло својим током. Параде су пролазиле мирно, без неких посебних инцидената.

Годинама уназад једини који су и долазили на сам догађај били су људи окупљени око Ваљевске Грачанице и литија које су се одржавале тим поводом, са монахом Антонијем на челу, а сам њихов циљ био је да се види да је бар неко дошао, да је бар неко против и да не седи цела Србија скрштених ногу. Нико од учесника литија монаха Антонија није изазвао неки неред, инцидент, нити на било који начин угрозио живот неког од припадника геј популације. Понекад се чинило да више револта се упућује према полицији која пристаје да обезбеђује такве догађаје, него према тим јадним оболелим људима које је неко убедио да су здрави и самим тим се и не лече него се шире и праве малтене и религију и нацију од свог поремећаја, илити њиховим речима – опредељења.

Не реагују Срби на ЛГБТ популацију зато што се потресају јер је неко геј, већ на неправду коју носи са собом та манифестација. Поред свих невоља које су нас снашле од Крајине, преко Босне и Црне Горе, Македоније па до Косова и Метохије, чињенице да Срби у 21. веку живе ограђени жицом, само нам фали геј парада.

Но, било како било, ова највећа европска геј парада се ближи и према инсајдерским информацијама за наведени период у Београду је немогуће наћи икакав смештај. Рат у Русији се захуктава, ближи се јесен, а ту је и европска зима која долази са Истока, економска криза је све већа, гас је све скупљи, европска индустрија на издисају, људи су уморни, политичари су глупи. Притисци на Србију да се Русији уведу санкције све су већи. Распета између три стране, САД, Брисела и Русије, власт покушава да одржи неки баланс. Правећи уступке на једној страни, затежући на другој и одобравајући трећој, слободно можемо рећи да јој није тако лако. Можда ни сам Александар Вучић није мислио да ће овако тешко бити угодити свима и одржати се на власти упркос све већем незадовољству народа али и Запада.

Можда би и услед безбедносних сазнања до чијих фрагмената смо дошли и ми, и отказао овај догађај да му над главом не виси увођење санкција, а сада је већ дубоко зашао да не може да каже НЕ. Јер ће у том случају и сам добити један велики шут низ степенице а на његово место доћи ће неко ко ће без проблема и увести санкције и одржати геј параду и неће спасти са трона, јер није седео на три столице.

Ово није текст који ће понудити решење Вучићу како да избегне сценарио крваве геј параде, како да након свега не уведе санкције Русији, спречи још један погром Срба са Косова и Метохије и задржи се на власти. Овде је реч о сценарију који нам припрема Брисел и који ако и не можемо да спречимо бар можемо да будемо упознати са истим.

Док се Америка углавном бави ратовима и профитом од истих, Европа је на себе преузела улогу урушавања нација и стварања једне велике џендер силе чији је једини циљ измишљање и уређивање нових полова, њихова праава и болесна зелена агенда под чијим притиском ретардирани политичари у сред економске кризе, која са собом обавезно носи и глад, убијају краве јер прде. Наравно да је опсег њиховог деловања доста већи од наведеног, и да ту има свих облика содомије, сатанизма, још и незамисливих варијација неморалности и ненормалности које се протежу као нове вредности. И све то док се Кина и спрема и опрема боље од било које силе на свету. А као шлагворт њихових интересовања јесте православна „затуцана Русија“. А шта је Србија у очима запада у оваквој ситуацији него испостава Русије на Балкану.

Неко би помислио да би таква Европа требало да буде захвална Србији због тога што се понудила и пристала да у свом дворишту, и поред изражене хомофобије, одржи ову манифестацију. Али то је Европа! То су они на чије услове је свака наша власт пристајала, чинила све оно што се тражи од ње и Европа никада није била захвална. Баш зато што смо увек све извршавали без поговора, ово не представља неки ванредан уступак, већ нешто што се подразумева.

Сад иде једина по европским стандардима ненормална ствар коју је учинила ова власт, односно нешто што није учинила а што се тражи од ње – увођење санкција Русији. Овде ваља нагласити, још једном, да власт није увела Русији санкције само ради опстанка на власти. Управо то је оно што не одговара Бриселу и што је изазвало велики гнев. Јер док сви остали штеде и на туширању, ми, бар за сада, не морамо да смишљамо начине где да сачувамо који кубик гаса. Како побогу једна све све, само не суверена Србија, мала, деценијама угњетавана земља и од Америке и од Брисела, сада једина има гаса колико жели, једина не брине о штедњи, једина не брине о зими са истока.

Не иде, зар не?

Могло би овде да се пише о међусобном сукобу Брисела и Вашингтона, да ли је Вашингтон окренуо леђа Куртију и зашто, ко је крив за авион Сергеја Лаврова и реакцију Македоније и Црне Горе, зашто је САД увела Русији санкције ако их не поштује? Али ко ће знати… ми имамо делиће информација везаних за геј параду и шта је узрок будућих дешавања, све остало су само нагађања и анализе без покрића.

Та незахвална Европа на будући догађај не доводи само обичне учеснике, а свакако нису обични ни они најобичнији, већ и високе политичаре. Координатор „ЕУРОПРАЈДА“ Горан Милетић изјавио је да се очекује неколико стотина високих званичника Европске уније, а посебно важни гости су посланици немачког Бундестага. Посебно је Немачка љута на Србију и Српску, посебно од када је на власт дошла зелена струја, а омражена Меркелова као какав такав мост за отворени дијалог са Русијом, а уједно и Србијом, отишла. Замислите само тај бес Немачке, за чију власт данас можемо слободно рећи да је друго лице исте медаље Трећег рајха ( с тим што се Хитлер „борио“ за чисту Немачку, чист бели свет, док Шолц иде његовим корацима али за болестан и девијантан свет, исти онај који је Хитлер сатирао), која је носећа економска сила читаве ЕУ, а која је за разлику од Србије на коленима пред Русијом.

Ваља напоменути и да се путем бројних агресивних кампања, укључујући и индоктринацију деце кроз школски систем, већ читаву деценију води борба против хомофобичног менталитета у Србаља и промена свести о традиционалним вредностима. И поред тога инатни балкански менталитет не попушта и не прихвата тај цивилизацијски помак Запада у ком је ментални поремећај ставио на пиједестај савршенства ком сви треба да тежимо.

Према сазнањима србијанских служби безбедности, али и потврди појединаца из полиције, јесен у Србији биће све, само не мирна. Поред питања Косова и Метохије, а чији окупаторски режим неће пропустити прилику да немире прошири и на окупиране територије те једном заувек реши своје питање, док истовремено удовољава и Бриселу. Једним делом због решења проблема независности а другим делом јер ће нередима на своју страну одвући бар трећину предвиђеног обезбеђења за Геј параду.

Ово већ звучи озбиљно и заиста би било лепо да је могуће да некакве петиције спасу Србију и тог срамотног догађаја али и извесних дешавања на самом догађају али и оном што следи након тога. Како наводе поменуте службе, које су унапред већ добро забринуте како ће успети да обезбеде скуп високог ризика а у ком учествује 20 хиљада људи, њихов страх долази и од наших суседа, увек спремних да помогну. Овај пут неће се бавити прогоном Срба из бивших српских земаља, већ ће деловати директно из самог Београда. Наиме, сазнања која имају србијанске службе, а чији мали део је дошао и до нас, Хрватска и Босна и Херцеговина имају спреман велики број провокатора који неће штедети себе да Србе прикажу у што горем светлу. Сценарио који они спремају неће бити ни налик геј паради 2010. , пре свега јер је број учесника те године био неколико стотина, што је сразмерно и броју грађана који су дошли са друге стране да изразе незадовољство..

Потврди овог сценарија иде у прилог и чињеница да су високи званичници обавештени о свему али да не само да нису захтевали појачано обезбеђење, већ су инсистирали на што мањем броју, наводно како би јавности целог света био приказан напредак заосталог Балкана.

Наравно не треба мислити ни да ће Србија бити тек тако мирна, као претходних година. У сред економске кризе коју итекако проживљавамо без обзира што имамо руски гас, зар је могуће да држава може да издвоји десетине милионе евра, колико је потребно само да се обезбеди неколико геј дана! Ради чега? Ради какве промоције и тровања?

Затим страха од короне, коју су опет извукли и смислили нове сојеве. Није искључено да би у случају да све и протекне без инцидента већ након пар дана од одржавања народ опет ставили у карантин. Затим мајмунских богиња, вирус за који тврде да се највише шири међу хомосексуалном популацијом. Није ли и то један од безбедносних ризика?

Горе поменутих невоља које већ деценијама сналазе народ и чињенице да док се Европа овако фино „развија“ и покушава да еманципује Србе, истовремено је омогућила мањинском терористичком народу да Србе држи у енклавама на окупираним територијама.

Зар је то мало, па нам заиста на све то треба и највећа европска геј манифестација у сред Београда?

Зато се не очекује ни да ће Србија бити мирна. Поједине навијачке групе су већ показале непослушност Александру Вучићу, одмах после случаја Беливук – Хркаловић, за које се верује да неће седети кући током одржавања геј параде. Велики број појединаца, организација већ најављује своје присуство. Што ће додатно отежати рад обезбеђења, посебно у комбинацији са комшијама. Другим речима ово је догађај који би свакако требало отказати. Да Ана Брнабић није потписала оставку, лако је могао да свали све на њу, овако пошто је тренутно једини који је положио заклетву у новом мандату, не рачунајући посланике, терет свега иде на њега.

Са друге стране, пред нама је догађај који сасвим сигурно неће остати без последица. Сатанизација читавог народа, недовољно развијеног по западним стандардима, биће врела тема. У најбољем случају појачаће се пропаганда.

У најгорем – увешћемо Русији санкције као чин извињења због инцидената и неуспеле промене свести „затуцаних“ Срба, припадници ЛГБТ не само да ће се венчавати и усвајати децу, него ће имати већа права него било где на свету. Није искључено и да дође до нереда који се лако могу проширити у нешто веће.

Ипак ми лежимо на бурету барута коме мало фали да експлодира. А знамо да Запад највише воли Србе када су мртви, па макар се они називали муслимани, Македонци или Хрвати.

Извор: ВАСЕЉЕНСКА