Хрватски ратни злочинци и Макрон

613
слика: https://www.danas.rs/

Католици поред Раја и Пакла, имају и Предворје (LIMB) као некакву пријемну просторију, Чистилиште где умрли чека да се чиновник небески размисли о његовој судбини на оном свету, наравно ако је био верник!

Баш некако у време када су београдски колаборанти упрли из петних  жила да убеде своје вернике да изасланик Небескога напокон стиже у Србију, у лику млађаног Макрона, који ће потом на Калимегдану ударити у лирске жице „вечног братства“ Србије и Француске, хрватска плавушица одушевљена приказом филма о доказаном ратном злочинцу Анти Готовини, раздрагано је зацвркутала о „чистоти VRА ОLUЈА“, у којој је и он и група некадашњих хрватских легионара била ангажована на командним дужностима.

Цвркутава хрватска плавушица, тако потсећа (оне који брзо заборављају!) на прљаву улогу француске политике и војске у насилном  распаду заједничке државе Југославије, коју је српска војска створила у француској униформи и са француским оружјем, након Албанске голготе!

Додуше, најпре је руски цар Николај II оштро подвикнуо и британским покварењацима и француским климоглавцима, да склапа сепаратни мир са немачким царом, ако се не прекине умирање гладне и исцрпљене српске војске на албанској обали!

Потом су најпре стигли талијански а не француски бродови (иако се пева о њима!), па је уследила Крфска добродошлица Србима, који ће опорављени поново кренути пут своје Отаџбине преко Капије Слободе, праћени француским камионима са провијантом!

Браварова Југа била је прва држава која је признала Алжирски ослободилачки покрет, снабдевајући га и оружјем, те је благовремено обавештена француска ратна морнарица пленила трговачки брод „Триглав“, а односи потом дуго били на леду!

Упркос кодексу француске Легије странаца, да не употребљава легионаре у земљи њиховог порекла, почетком деведесетиг година прошлог века допуштено је хрватским легионарима да легално допутују у Загреб, и укључе се у обучавање терористичких формација које ће потом нападати ЈНА као једину легалну и легитимну војску у Југославији, чланици ОUN!

Ти хрватски легионари су сви одреда били ратни злочинци, који су злонамерно чинили ратне злочине над српским цивилима и ТО, не само у Крајини већ и у БиХ, а стигли су и до Косова!

Међутим, када је у Крајину у оквиру плана VENSA стигао први контигент француске војске, који су чинили припадници Легије странаца и падобранци, са официрима из старих француских породица, успостављен је својеврсан дил са тим истим хрватским легионарима, којима је омогућено да комотно одрађују извиђање крајинских и српских положаја, да врше припреме за своје злочиначке акције, укључујући и VRA „ОLUЈА“!

Управо су преко француских линија UNPROFOR-а хрватски злочинци убачени у позадину крајинске одбране у јануару 1993.године, пресецајући комуникације и чинећи саботаже у Равним Котарима, иако је мандат UNPROFOR био јасан, спречити ратни сукоб док се не нађе мирно политичко решење!

Раздрагана хрватска плавушица, само још једном потсећа на прљаву улогу француске војске, којом су се п*****и  на некадашње ратно савезништво, јер братства никад није ни било!

Уосталом, срамна наплата и последње пертле и последњег неиспаљеног метка, коју су наметнули надмени француски политичари после Великог рата, понајбоље казује о третману Срба, за разлику од обичног француског света, који је згрожен страхотама ужаса који су прошли преко Албаније, видљиво пригрлио српску децу, ђаке, студенте и рањенике!

Тим обичним француским родољубима је и подигнут споменик на Калимегдану, а МакроН је барем могао да се сети улоге француске политике и војске у деведесетим годинама прошлог века и затражи извињење, да тако васкрсне неумрлог Франше де Епереа и Шарла де Гола, два француска генерала који су једини искрено истицали улогу Срба као бораца за Слободу, у два светска рата!

Пула, као место култног филмског фестивала, премијерном пројекцијом филма о доказаном ратном злочинцу, француском легионару Анти Готовини, постала је својеврсно хрватско „филмско чистилиште“, јер тај злочинац свакако неће у Рај, без обзира на цвркутање хрватске плавушице, али и заборавност неких на Калимегдану!

______________________________________________________

PS –  Иако је атмосфера за вечером била опуштена, Ивица ипак није певао MALON!