Небулозе хрватске плавушице и предизборна хистерија

426
слика: https://www.atrakcija.net

Oд 1990. године, када су у тадашњој Југославији одржани „први повијестни избори за самосталну Хрватску“, у континуитету траје  хрватска предизборна хистерија, те не треба нимало да чуди онакво несувисло злонамерно трабуњање хрватске плавушице у Книну!

Добри познаваоци хрватско-српских односа знају да је кампања почела још у Аустроугарској, када су Хрвати покушали да Србима наметну свој модел „хрватског политичког народа“ у тадашњој бановини Хрватској и Славонији (са ограниченим локалним овлашћењима)!

Тада су лагали о „српској издаји“, јер тобож`подржавају Мађаре у намери да наметну државну асимилацију Хрвата, иако су управо 1848./9. то доживели Срби у Војводини, што је резултирало стварањем Српске Војводине, у чијем политичком гушењу су Хрвати радосно помогли и  Аустријанце и Мађаре. Као државни народ у свом делу Двојне монархије, Мађари једнако намећу свим осталим народима своју супремацију, не издвајајући посебно Хрвате, иако хрватски историчари о томе баш наглашено пишу, али увек прескоче ону ситницу да је српски народ у угарском парламенту тада имао своје представнике једнако као и Хрвати и остали, само су Хрвати увек прозивали те Србе да нису довољно „политички Хрвати“, јер не гласају увек једнако као и хрватски представници!

Стварање заједничке државе Југославије 1918.године, већ на првим изборима за Конституанту (иако су Хрвати тек тада стекли опште право гласа!) јасно је показало да се хистерија наставља, а Срби у Хрватској једнако прозивају за непостојећу „издају“ хрватских сепаратистичких жеља, као некаквих тобожњих законских наследника покојне Аустроугарске, коју су ипак српски ослободилачки пукови оружјем растурили, притом доносећи стварну дугочекану слободу и тим Хрватима!

Чак и када је политичар Светозар Прибићевић из личних разлога поцепао Демократску странку и створио своје Самосталце, притом отворено служећи великохрватским тежњама HSS, и даље су хрватски политичари  упорно причали о српској „издаји“, злурадо гурајући Прибићевића у сукоб са краљем Александром, од  ког је највећу корист имала усташка терористичка организација, али и њени антисрпски партнери кроатокомунисти!

Геноцид над Србима у NDH, и потом наметање политичког става кроатокомуниста да су ставови комунистичке партије једини ставови народа, потпуно су угушили национално артикулисање српског народа у Хрватској, који се огласио тек 1990.године стварањем СДС као свог гласа. СДС је јасно истакао своје право на политички живот, не ометајући политичко артикулисање Хрвата, али притом указујући на повампирење клероусташтва као реинкарнације фашизма!

Иако су одмах после изборне победе и  мирног преузимања власти од кроатокомуниста, победници из HDZ Србима у Хрватској насилно укинули статус народа, ипак још нису успели да том остатку закланог народа наметну беспоговорну свест о томе да су само „хрватски политички народ“ а не српска посебност, која иритира и Ватикан, јер су „шизматици“ СПЦ!

Небулозе хрватске плавушице која јуриша на други мандат, изговорене у Книну јасно показују сву жестину насртаја америчке „дубоке државе“ и NАТО руководства, које свим снагама заједнички покушава да раздроби српске земље и притом „ужасну“ Србију утера у NАТО тор!

Отуд јасно видљива координација и хрватских клероусташких потомака, и наследника монтенегринских сепаратиста, и потомака санџачких декларатиста, и шиптарких злочинаца, које тако видљиво подржавају разни „експерти за питања Балкана“ из Немачке, Аустрије, Велике Британије, Брисела, али и још више гомила кроатофила у Београду, окупљених у разним NVO, као пета колона свих удружених србофоба, намерних да икако промене свест тим тврдоглавим, непокорним Србима, који су попут пирике која пробије и асвалт, ако је преко ње силом наливен!

Срби имају изреку — коњ који крепава, најјаче се рита –, што је видљиво у глобалним односима опадања премоћи атлантистичко-либералних центара моћи, нарочито у ОUN где се води најјача битка за ревитализацију примене међународног права, што појавно показује све чешће и бројније повлачење присилног признања лажне државе Косово од малих земаља из Азије и Африке, које се тако боре и за себе саме, да се усправе притиснуте америчком „демократијом“!

 

__________________________________________________________

Конституанта – назив за Уставотворну скупштину краљевине СХС 1921.године

Пирика –  врста тврдокорне траве