Клање Срба у “претечи ЕU” и наставак геноцида

727
слика: https://www.carsa.rs/

Иживљавање бахате хрватске граничне полиције над беспомоћним питомцима војске Србије, осуђује дежурна палета београдских европских колабораната без да се ико запита како је уопште српски народ доспео у тако понижавајући положај, у двадесетпрвом веку!

Геноцид над Србима почињен у време NDH, планиран је још далеке 1908.године, када је тадашња Аустроугарска извршила насилну анексију БиХ као рођендански поклон драгом цару Francu Jozefu, који је баш тада навршавао 60 година своје дуговеке владавине!

Случајно је баш тада истицао онај период од тридесет година, колико су 1878.године одредили тадашњи господари Европе за наводну „модернизацију“ тог дела Отоманске империје, па да се спречи изражено опредељење српског народа у БиХ (тада већинског!), наметнуше му „европеизацију“ као друго име за већ почињену насилну окупацију!

Видећи бурну реакцију Срба са обе стране Дрине на насилну анексију, челници HSP (Хрватска странка права) предложише команди XIII (загребачког) корпуса KuK солдатеске, да се од њихових чланова формира злочиначка парамилитарна “Народна гарда”, чији ће припадници по наређењу бечког двора поклати (баш тако гласи предлог!) све Србе у тадашњој Аустроугарској!

Иако бриселски лажови ту Двојну монархију данас називају претеча ЕU, нико се тада у Бечу ни по дупету није почешао на такав злочиначки предлог који је радосно поздравила и RKC, а камо ли да га оправдано осуди!

Профитерска београдска (србијанска) политичка елита, која је у краљевини Југославији само употребљавала патриотска осећања прекодринских Срба, свој договор са хрватским сепаратистима из HSS (по диктату покварене британске политике!), али и разбијање дотада унитарне државе подељене на девет бановина у којима се проводила извршна власт, донела је без икаквог уважавања мишљења српских политичких представника из Савске, Приморске, Врбаске, Зетске и Дринске бановине, и то у време када су Усташка начела већ била објављена у емигрантском листу у Италији!   

Тако је створена бановина Хрватска, као правни оквир за проглашење NDH у погодном часу!

Комунистички покрет за насилно преузимање власти, злоупотребио је антифашистички устанак српског народа у NDH 1941.године, да почне борбу за освајање власти уз помоћ свакога ко му је осигуравао тај успех!

Још 1942.године, плански је JB TITO лагао у својој депеши за Коминтерну, да усташка власт у логору Јасеновац држи 10000 најбољих хрватских синова, а о стотинама хиљада побијених Срба (до тада!) ни словца једнога, јер су челници НОБ донели одлуку да сакрију тај хрватски геноцид, упркос већ обелодањене истине о њему у меморандуму СПЦ тајно допремљеном у Лондон, који је потом југословенска влада у Лондону упутила владама земаља антифашистичке коалиције, као  доказану истину о карактеру НДХ!  Тако ће и совјетска влада већ тада сазнати праву истину о Јасеновцу!

Додуше, Хрвати министри у тој влади су одмах осудили тај меморандум, и уз помоћ RKC отпочели агитацију да се осујети јединствена осуда NDH, а управо је најагилнији био бивши бан IVAN ŠUBAŠIĆ, иако српски добровољац у Великом рату, али и будући копредседник са JB TITOM (по избору пијандуре Винстона, доказаног русофоба и наравно и србофоба!) у некаквој ДФЈ 1945. године! 

Истина о Јасеновцу као логору смрти, после завршетка рата одмах је покопана, кроатокомунистичким налогом да се потпуно разори тај концентрациони логор, док су логори за Жидове и антифашисте у Пољској и Немачкој остали нетакнути, ко будућа велика опомена за потомке жртава!

Истине ради, забрањено је Србима и подсећање на још двадесет два хрватска логора у NDH, те данас у двадесетпрвом веку свако мало челници Р Српске обележе неко заборављено српско стратиште, вадећи их ко мађионичар из шешира, а да се у поквареном другосрбијанском београдском културном кругу нико не запита откуд сада то ново стратиште, и докада ће трајати то дуго откривање истине о геноциду над Србима, Жидовима и Ромима у NDH!

Чак је и послушни загребачки Хрбин Милорад напокон упоредио данашњу европску Хрватску са NDH, а једна дама је напокон казала пуну истину, поредећи ту Хрватску са нацистичком Немачком када је однос наспрам Срба изједначила са односом наспрам Жидова, у време милога Адолфа!

Само још да неко каже ону историјску истину о предлогу за клање Срба из 1908.године, па да се бриселска бирократија почасти правом мером истине, иако се то још видно избегава, јер пут у крило „заједнице срећних европских народа“ нема алтернативу (?), упорно понављају у својеврсној београдској пачијој школи, као да нису учили ту песмицу чика Јове Змаја још као деца!

Стога нимало не чуди садашње понижавање српских питомаца на граници са „демократском Хрватском“, видљивом баштиницом NDH, и милога домољубнога поздрава ZDS (Za dom spremni)!

Потсећања ради, у два светска рата, прелазила је победничка војска (састављена од Срба!) ту границу, али никад као окупаторска, макар данас већина у Хрватској српску војску називају „окупаторском“!