”Српска листа” Александра Вучића нараста у све веће зло

679
слика: https://kossev.info/

”Српска листа” коју је основао Александар Вучић нараста у све веће зло по интересе српске државе и народа уз подршку свих државних органа Србије и медија на српском језику!

Јануара 2017. године Рамуш Харадинај је ухапшен у Француској по ИНТЕРПОЛ-овој потерници коју су издале српске власти због злочина почињених на Косову и Метохији 1998. – 1999. године. Против Харадинаја је подигнуто укупно 108 кривичних пријава због оправдане сумње да је извршио кривична дела тероризма, киднаповања, силовања и убијања цивила.

Један од чувенијих српских адвоката, Тома Фила, изјавио је чак да је и међународним правним институцијама познато да је Харадинај убио више Албанаца него било који од оптужених Срба![1]

Обмањујући српску јавност да ће захтевати његово изручење, Вучић је понављао да је Рамуш Харадинај кољач српске деце и наводио, заједно са Марком Ђурићем и режимским медијима, поименично његове злочине. Међутим, врло брзо српске власти, на челу са Вучићем, су у ствари помогле да Харадинај избегне суђење[2] у држави чији је држављанин и на чијој територији је вршио злочине, у Србији.

Међутим, Харадинај није једини окрвавио руке чак ни у својој породици. Ништа мање зао био је и његов рођени брат Даут Харадинај. Али њих Вучићева власт није само подржала већ им је омогућено да у Србији зидају зграде и станове[3] и да на томе зарађују, упркос чињеници да су сурови ратни злочинци и да их српско законодавство потражује пред међународним кривичним организацијама!

Убрзо након што је Рамуш Харадинај пуштен из француског притвора, на Косову и Метохији су одржани сепаратистички квази-избори након којих Вучићева “Српска листа” није само ушла у шиптарску владу тог кољача већ је, ступањем у коалицију са њим, довела Харадинај на власт!

Огавност изопачене политике чији курс је недвосмислено заузео Вучић, огледала се у томе што је ову коалицију коју је основао из личне користи правдао “жељом Срба са КиМ” рекавши да је то “у интересу српског народа” који живи у јужној покрајини!

На који начин коалиција са кољачем, творцем масовних гробница, починиоцем убистава, силоватељем… може да буде у интересу Срба то Вучић ни његови политички сатрапи, никада нису објаснили!

Али је објаснило време! Током периода владавине Харадинаја и Вучићеве коалиције са њим, Вучић је угасио српско правосуђе и предао га шиптарским сепаратистима, повукао је и остатак српских државних институција, одбио да реагује у неколико случаја тешке претње и напада на Србе на северу Косова и Метохије и довео до стања лажне кризе сарадњом у вештачком увођењу такси од 100% на производе из централне Србије који стижу у овај део земље, и тако даље, и тако даље… Услед олабављене српске позиције дошло је до неколико оружаних напада на Србе на северу покрајине а покренуто је и неколико таласа насиља против Срба јужно од Ибра…

Истим методама Вучић се до данас непрестано приближава тренутку финалног чина када ће државности Србије забости нож у срце, задати смртоносни ударац Косову и Метохији као делу територије у њеном саставу. Наравно, опет се крије иза својих послушника на Косову и Метохији, који су Срби само пореклом али су и то успели да уновче изузетно добро па им се, иако ништа не раде, банковни рачуни[4] увећавају неразумно високим сумама, а шта се тек незванично дешава…

Одакле све то долази, ко одобрава и ко финансира јасно се види по томе што је, примера ради, један од њих Далибор Јевтић упркос свом, за српску јавност невидљивом учинку али и не сувише битној позицији у сепаратистичком систему, позиван на молитвени доручак у Вашингтон[5]. Тамо га позива онај коме је такав и донео бенефит, а он је, нажалост, само један из пете колоне Вучићевог кадра окупљеног око “Српске листе” који служе Вашингтону у уништавању српства.

Кроз шиптарске квази-изборе на КиМ, на којима се и Јевтић кандидовао, и Вучић је то здушно помагао а Шиптари му узвраћали[6]. Наиме, како је изјавио, Вучић је чак лично именом учествовао у овом илегалном процесу сепаратистичких власти.

Најважније питање је: шта нам је тај процес донео? Шта је донео српском народу на Косову и Метохији?

Одговор је једноставан и поражавајући: донео је безнађе, легализацију криминала, пропаст сваке врсте док необуздани страбачки терор Вучићевих представника “локалне власти” преостале Србе са Косова и Метохије нагони на исељење жешће него што је то у протеклим деценијама чинио шиптарски терор над њима… Дакле, много тога је учињено али једно ипак није и неће – ништа добро!

Свакодневним интензивирањем издаје неминовно се дошло до прихватања последица НАТО агресије и шиптарских теорристичких активности које нас уводе у њихову легализацију дајући им чак и легитимитет!

Све то “испод жита” и систематски осмишљеним медијским манипулацијама. Нова сепаратистичка власт на КиМ формирана је мимо свих очекивања и предвиђања која су указивала да ће доћи до понављања шиптарских квази-избора. Свега дан раније директор владине Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић рекао је да “Српска листа” неће својим гласовима подржати избор[7] “будуће Владе привремених институција на Kосову и Метохији” (никада не каже “републике Косово” иако одлично зна шта и за кога ради), али ће разговарати с политичким представницима Албанаца “у циљу безбедности и опстанка српског народа на KиМ”. Подсетићемо се овога нешто касније, веома је важно!

То исто потврдили су и из”Српске листе” коју народ на КиМ назива “Шиптарском листом”.

Ова политичка представа одржана је зато што је познато да прва информација има најснажнији ефекат. Зато ова садржи  “противљење” шиптарским сепаратистима како би се јавност уверила у “добронамерност” и “патриотизам” криминалаца из српске власти који су узурпирали читав правосудни систем

Међутим, колико је све то злонамерно урађено, открива чињеница да је изречено у Палати Србије после састанка с представницима (правилно пишу медији не народа већ) “Српске листе”.

Дакле, државни представници из Београда од Срба са Косова и Метохије сарађују једино са странком “Српска листа” која у политичком животу Србије не учествује и не постоји као политички субјект ни у траговима. Та странка, коју је основао Вучић за потребе шиптарских сепаратиста, регистрована је једино у албанском систему на Косову и Метохији  и то у оквиру такозване “републике Косово”.

Све што после овога изговори било који српски представник о непризнавању “косовске независности” јесте само груба, криминална и злокобна лаж.

Видимо да хоће да и да подржавају па чак то чине на најгори могућу начин, кроз деловање Аљбина Куртија кога су, као и Рамуша Харадинаја, Вучић, Ђурић на својим режимским или про-америчким медијима… називали погрдним именима и истицали његову склоност ка екстремизму упереном против Срба.

Дан после ове изјаве из Палате Србија, Шиптари на КиМ су формирали још једну илегалну “владу” за коју је речено да неће имати подршку Вучићеве “Српске листе”. То су доказали тако што су два “министарства” припала управо Вучићевим Србима.

Гле “чуда” једно од њих је “за заједнице и повратак”, које ће као и до сада водити Далибор Јевтић. Шиптари га не мењају из простог разлога. Прво, Американци желе тог човека у шиптарској власти јер као такав даје легитимитет сепаратистима али и америчким злочинима против Србије јер имају “Србина који то одобрава”. Друго, – за све време његовог министровања (тачније – издаје) од 2009. године до данас, на Косово и Метохију се није вратило ни стотинак Срба! Ко би други могао боље по шиптарске интересе а да сами Шиптари не буду окривљени за то?

Друго сепаратистичко “министарство за развој”, водиће Иван Милојевић, са севера КиМ. Човек под контролом Вучићевих криминалних структура на северу покрајине, где Шиптари немају директан утицај (како важи за јавност иако до детаља прате и знају сваки покрет). Уопштено је мишљење да ће се на тај начин помагати прање новца који за “развој” буде стизао са свих страна. Индикативно је да представници српских власти последњих дана све чешће помињу велике суме новца које ће стизати “за Србе” на Косову и Метохији.

Ово је и Ђурић наговестио у другом делу свог излагања када је у Палати Србије примио шиптарске политичаре из “Српске листе”. Ђурић је тада, покушавајући да прикрије обим и погубност издаје Косова и Метохије, говорио о ономе што јавности највише окупира пажњу – новац. Тако се дохватио “инвестиционог плана” “Србија 2025”, и рекао да ће Србија убрзати његово спровођење и наставити да подржава улагања у српска места на Kосову. То подразумева 348 пројеката подршке и помоћи српском народу “који се већ реализују”. Овде се да приметити да се о подршци српском народу говори као о делу народа који живи на туђој територији што јесте суштина ове власти и њене “политике” према КиМ. Оно што није и неће бити речено јесте да ни један пољски ВЦ Срби на КиМ не могу више да озидају без дозволе шиптарских власти а то захваљујући Вучићевој политици предаје државне надлежности.

Своје излагање Ђурић је зачинио “с додатних 150 милиона евра, чиме ће се решити стамбено питање сваког припадника српског народа”. Приметно је да се у неким деловима КиМ већ гради али није скривено ни опште прање новца којим се баве чак и сами радници на препоруку својих надређених кроз препоруку о пријављивању “оштећеног материјала” да би се добављао нови. Тешко је рећи ко је надлежан за тај процес заступљен на свим нивоима укључених организација, предузимача и компанија.

Ђурић је још рекао да је у претходних пет година изграђено 1.700 кућа и станова и додао да је оквиру плана “Србија 2025” планирано још 4.700 нових. Немојте ове стамбене објекте да тражите на терену јер их тамо нећете наћи!

И после свих тих бомбастичних цифри више нико и не размишља о томе што се ти станови и куће граде на територији која више званично није под надлежношћу државе Србије а захваљујући актуелној српској власти! Да, Вучићу конкретно.

Осим што су Вучићеви изнајмљени Срби ушли у сепаратистичку владу, то су учинили и “владу” на чијем ће челу бити најекстремнији међу шиптарским представницима, Аљбин Курти. Он је истог дана када је формирана сепаратистичку владу најавио да ће “припремити закон који ће кажњавати ратне злочине и агресију” при том мислећи на учешће српске полиције и војске у сукобу који су шиптарски терористи наметнули 90-тих година. Агресивци су – Срби док су на оштећеној страни шиптарски терористи.

То је додатно појаснио рекавши да ће при међународном суду “на основу међународних закона и права припремити тужбу против Србије за ратни злочин, геноцид и агресију”.

Подсетимо се, то и таква је власт за коју је Ђурић рекао да ће “Српска листа” разговарати “с политичким представницима Албанаца у циљу безбедности и опстанка српског народа на KиМ”.

Један од коалиционих партнера Александра Вучића и његове “Српске листе”, из претходне сепаратистичке власти, ратни злочинац Кадри Весељи, тражио је од Куртија да каже “да ли ће се борити против Србије и како то да нема ниједног “патриоту” у свом кабинету. Мораш да кажеш да ли идеш у преговоре без претходног извињења Србије и да ли ћеш укинути таксе на српску робу” и истакао да је “Косово домовина ОВК и да нико не може да их раздвоји”.

И поред драматичног и екстремистичког наступа овог шиптарског сепаратисте, новинар РТС-а Андрија Игић[8] направио је о томе политички коректан прилог који је РТС као такав и пренела[9].

У свом првом извештају, можда и касније, РТС је пренебрегла једну изузетно важно чињеницу. Наиме, шиптарски “ресор одбране” водиће Антон Ћуни. Човек који је пред Вишим судом у Нишу осуђен за убиство петорице српских војника 1998. године на Кошарама![10] Њему је, заједно са још седморицом Албанаца пред Вишим судом у Нишу, 2016. суђено у одсуству и одређена им је казна од по15 година затвора свакоме. Међутим, српске надлежне институције никада нису издале потернице за овим злочинцима а због чега, видимо управо на оваквим примерима.

У ту и такву “владу” ушла су двојица Вучићевих Срба. Вероватно ће се и за остале наћи неко место, барем онолико колико их је потребно Шиптарима. Остали ће се задовољити местима у “локалној власти” у оквиру такозване “републике Косово”.

Дакле, сви медијски извештаји о сепаратистичкој “влади”, “скупштини” и осталим органима власти албанских сепаратиста су једна велика, заједничка и систематска лаж са једином функцијом да сакрије издају Косова и Метохије коју са места председника државе спроводи Александар Вучић.

Наравно, он се и овај пут крије иза непостојеће “подршке српског народа” рачунајући ту запослене које су најгрубљим средствима,застрашивањем, уценама… приморавали да изађу на сепаратистичке квази-изборе. Опет са сврхом да искривљеним представљањем “успешних косовских избора” оправда издају Косова и Метохије јер “народ то прихвата”.

А који би народ прихватио да његову државу замени власт неке монструм творевине чији ће највиши представници бити његове убице и крвници? Страхота медијских и режимских лажи и непочинстава још увек се не сагледава у својој укупној величини.

Па и даље криминал и злочини против државе које врши Александар Вучић издајом Косова и Метохије, заједно са Марком Ђурићем и другим државним службеницима фрапантно кршећи Устав пред очима целе српске јавности као и остале законе Републике Србије, од стране Уставног суда остаје потпуно несакционисан. Тиме добија подршку да се грана и расте, што се управо дешава. Зрели плодови које ће ово дрво издаје ускоро донети, уколико то не спрече надлежни државни органи (који нису оставили много наде у то да су способни  и вољни за тако нешто), биће најсмртоноснији у читавој српској историји која се памти.

Тако ће Вучић и његови сарадници српским потомцима оставити поробљену и издану земљу за чију слободу ће проливати крв у будућности док ће се њихови потомци, уз мало њихове среће а српске несреће, купати у благу које су опљачкали или стекли издајом свете српске земље заклањајући се иза непостојеће подршке народа коме су затегли омчу око врата.

1 – https://www.espreso.rs/vesti/kosovo/337029/haradinaj-je-ubio-vise-albanaca-nego-bilo-koji-optuzeni-srbin-advokat-toma-fila-o-najnovijoj-uceni-pristine

2 – https://www.kmnovine.com/2017/01/8t.html

3 – https://www.alo.rs/vesti/politika/ramus-i-daut-haradinaj-zidaju-po-beogradu/107510/vest

4 – https://www.espreso.rs/vesti/kosovo/418635/10-najbogatijih-politicara-u-pristini-vecinu-dobro-znate-a-medju-njima-je-i-jedan-srbin-od-cifara-boli-glava

5 – https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Srbija&clanak=631986&datum=2018-01-23

6 – https://www.kmnovine.com/2019/04/bg-p.html

7 – http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3836050/djuric-srpska-lista-nece-podrzati-formiranje-kosovske-vlade.html

8 – https://www.kmnovine.com/2015/12/blog-post_67.html

9 – http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3836783/kurti-poslanicima-predlaze-sastav-nove-vlade.html

10 – https://www.kmnovine.com/2016/02/15.html