Зоки ће свакако наставити стопама Стипе Месића

507
слика: http://rtv.rs

Дрско и надмено, како то већ користе садашњи хрватски еуропски  антифашисти (бивши кроатокомунисти), коментарисао је нови председник Р Хрватске Милановић гласање бројних Срба за његову маленкост на недавним изборима.

Наравно, он је притом истицао своје моралне квалитете и политичко опредељење (наводно левичар) као онај чинилац који је определио те Србе да свој глас подршке дају њему, јер их је несмењиви тобожњи њихов представник („Hrbin“ Милорад) јавно позвао на ту работу.

Зоки  ни не помишља да су Срби дали свој глас њему вођени оним горким искуством, да се зло трпи из страха од још већег, те су зато њега и гласали, само да некако избегну плавушицу!                                

Очекивано, Зоки изјављује да он неће ићи у Блајбург на комеморацију, али да хоће одати пошту јасеновачким жртвама, те наглашава да тамо треба ићи у једној колони, притом мислећи на претходни циркус од службене комеморације, када је плавушица редовно одлазила у приватну посету (као неко своје лично тиховање), избегавајући да се определи око питања оне неофашистичке плоче постављене новоусташама HOS у Јасеновцу, са поздравом  ZDS (Za dom spremni) као службеним у време зла док је у Јасеновцу радила фабрика смрти у три смене, коју данас дрско мазивају „опоравилиште за Србе, Жидове и Роме“, ма безмало рај на земљи у време светског зла!

Зоки наравно неће задирати у то приземно питање, јел` тај поздрав симбол зла или је то доказано „стари хрватски поздрав“, безмало још од времена кнезова Борне и Људевита!

Он ће свакако као еуролевичар настојати и успети, да наговори представнике и Срба и Жидова и Рома да се заједнички прошетају у Јасеновцу, сређеном као голф-терен још у време бравара BROZA и другова кроатокомуниста, кад се није смело јавно казивати о геноциду који су починили државни органи NDH, али су притом  радосно учестовали и бројни  душобрижници из редова цркве у Хрвата (предвођени блаженим Алојзијем), као потстрекачи и извођачи!

Ситница звана еугеничка подела на „вишу и нижу“ расу данас се ни не помиње, давно је то било, светла будућност долази, то су знали и бравар и другови, те су зато и некадашњи хрватски концентрациони логор уредили као голф-терен, па још и онај камени цвет, који нажалост никако да процвета, биће се окаменио од ужаса тога места!

Неће се Зоки бавити ни приземљем као што је упорни покушај негирања хрватског геноцида, уз дрско умањивање броја жртава тог геноцида, што се тако упорно проводи у радовима изабраних  историчара у Хрватској и шире, али ко ради тај и греши, зар не ?

Зоки ће свакако наставити стопама Стипе Месића, доказаног еуроантифашисте који упорно истиче бројност „хрватских“ партизана, који су ето пресудно били значајни у ослобађању од нацистичке и фашистичке окупације Југославије у Другом светском рату.

Месић је то истицао и у Москви на прослави Дана победе, те ће свакако и Зоки, изузев ако еуропски антифашисти напрасно не одлуче да колективно бојкотују овогодишњи јубилеј, јелте због нарасле „руске опасности“ за европску демократију и тако то!

Јесте да су ти партизани већински били Срби Лике, Кордуна, Сјеверне Далмације, Баније, Славоније, али молим вас, па они су сви „политички Хрвати“ како је то тврдио још „отац Домовине“ Анте Старчевић, који их је притом јавно називао најпогрднијим именима, иако га је родила Српкиња Милица!

Ни Зоки није  заборавио да је српског порекла, само се не изјашњава о својој Крсној Слави, претци јелте нису баш марили кад су преверили, те он данас са сигурношћец не зна која му је слава, али зато свакако зна који Имендан слави!

Ноторна је чињеница, да су покатоличени Срби под притиском RKC свештеника увек бирали за свој Имендан оног светитеља који им је био Крсна Слава, али Зоки то очито не зна, па он је ипак бивши комуниста!

____________________________________________________

HRBIN – подругљиви назив за Србина, политичара из времена заједничке државе, који је увек гласао као „политички Хрват“, иако је то често било против српског националног интереса!