Лукина злобна прича

527
слика: https://iskra.co

Хрватски репрезентативац ЛУКА МОДРИЋ, упорно истиче како су му „четници убили дида Луку чије име носи!

Истина је међутим следећа, Лука Модрић је дете из мешовитог брака, отац Хрват, мајка Српкиња, живели су у селу које је близу Задра, али у крајинској општини ОБРОВАЦ, и у лето 1991.године заједно са скоро свим младим Хрватима иселили су се у Задар, јер је то био налог ХДЗ, који је тако намерно стварао привид „српског прогона Хрвата“, па зато морају припадници хрватског ЗНГ да оружјем реше тај прогон.

Деда, матори Лука је остао у својој сеоској кући и нико их није дирао, све док није потписан план Венса, те је тада у неколико хрватских села скоро истовремено извршено убиство хрватских стараца!

У селу Јесенице, где је живео матори Лука убијено је троје стараца, те је цивилна полиција UN (UNCIPOL) ПО СВОМ ДОЛАСКУ НА ТЕРЕН У МАРТУ МЕСЕЦУ 1992.ГОДИНЕ ДОБИЛА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ОД ХРВАТСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ИЗ ЗАДРА, СА ТВРДЊОМ ДА СУ КРАЈИНСКИ ТЕРИТОРИЈАЛЦИ УБИЛИ ТЕ СТАРЦЕ!

Међутим, детаљна истрага је показала да нема валидних доказа да су то уопште починили Крајишници сви документи крајинске полиције су дати полицији UN, те је из њих видљиво да је кривична пријава спорна, јер су налази криминалистичке полиције Крајине били урађени професионално, и поднета је кривична пријава за убисто од стране NN извршиоца још и пре доласка полиције UN!

Та су се убиства дешавала скоро временски паралелно са убиствима Срба у Задру, али припадници UNCIPOL нису истраживали та убиства, иако су почињена на чисто националној основи, тим пре што су сву убијени били приватници са добро уходаним радњама у самом Задру, a имали пословне конкуренте Хрвате!

Мајка Радојка је Српкиња и њен брат ЈОВО ДОПУЂ је био командант ОШТО ОБРОВАЦ још пре рата, те су то знали сви становници, тако да тврдња ЛУКЕ МОДРИЋА да су морали да крију своје порекло није  тачна!

ЈОВО ДОПУЂ је био мајор СВК и у јануару 1993.године је добио батине од Аркана и Легије јер је дозволио да му се распе бригада којом је командовао, а он се напио на положају!

Реч је о личности хроничног алкохоличара, члана СК -ПзЈ, који се није слагао са општинским руководством СДС, и злонамерно је саботирао одбрану. Индикативно је да је његова породица била једина српска породица у селу Јесенице, али су преживели током НДХ јер је то била талијанска анектирана зона, пошто је Задар био део Италије!

Зато је демобилисан и одмах пензионисан као мајор ВЈ, те се тако спасао кривичне одговорности, али је дошло до сукоба између Мартића и Аркана, те је Аркан напустио подручје Равних Котара након захтева Мартића упућеног председнику РСК (ГОРАН ХАЏИЋ)!

Јово је избегао у Србију током ОЛУЈЕ и доспео у Војводину. Био је сведок оптужбе у Хаагу против генерала Готовине, описујући ратне злочине против цивилног становништва (Срби) јединице под непосредном командом Готовине.

Умро је пре две године и сахрањен је у Војводини где живи његова породица која се одрекла своје рођаке Радојке!

Лукина злобна прича је типичан пример комплекса Хрвата који су српског порекла,те се тако самодоказују у клероусташкој средини!