Неоусташ Стипица је ревносно извршава стране налоге

271
слика: https://www.ocnal.com/2017/04/stipe-mesic-and-albanian-model-performs.html

У плејади србофобних ратних хушкача, које сада из нафталина извлаче играчи из сенке драгог офуцаног NАТО и још драже  самораспадајуће ЕU, посебно истакнут престарели Стипе Месић, службени гробар брозове Југе, најдражи тобожњи регионални антифашиста друге Србије.

За доказани пронатоовски медиј из времена хладног рата, назван Радио Слободна Европа (RFE), Стипица је отпјевао њему најдражу арију, о Србији која се није „денацификовала“, те је у ратове деведесетих година прошлог века усрљала спасавајући сан о „великој Србији“!

Наравно, некадашњи кроатокомуниста, потом неоусташки робијаш из Маспока, Стипица под великом Србијом мисли на српски етнички простор, који њему и таквима баш смета, што показује и у нарученом интервјуу за RFE.

Човек који потврђује ону тезу Јована Дучића о Хрватима, без срама и блама говори о потреби „денацификације“ Србије, док у оближњем Карловцу њему антифашисти под носом славе и величају хрватског ратног злочинца који је убио тринајст ненаоружаних резервиста ЈНА на Коранском мосту 1991.године, те му захвални домољуби управо урадише и мурал!

Наравно, Стипе и слични проеуропски антифашисти то неће да осуде, али захтевају денацификацију Србије, тако настављајући ону праксу друга бравара који је у октобру 1944.године почео ту денацификацију, од које се Србија још није опоравила, јер на светло дана тек излазе многобројна дела почињена у име наводне светле будућности!

Дан српског јединства, погодио је сву антисрпску фукару у региону и шире, јер је показао да се Србија усправља, стресајући са себе штетне вишедеценијске облоге две заједничке Југославије, натоварене у име интегралног југословенства краља Александра и братства-јединства друга Броза, притом се одричући свога српскога, које не вређа друге, али нису Срби криви што ти други немају то што Срби имају.

Разглаба Стипе како српска војска не сме на Косово, притом заборављајући да је Косово део земље Србије, што и Резолуција 1244 јасно казује, али Стипе је остарио па некако заборавио!

Разглаба Стипе о много чему, али не помиње да се Хрвати доказано нису денацификовали након што су починили геноцид над Србима, и као народ и као држава!

Стипе је додуше далеке 1990.године на турнеји по Јужној Америци почео да пева усташку корачницу „Ево зоре, ево дана…., коју данас хрватски војници певају у мисијама драгог NАТО, док чуче на бранику демократске Европе на руској западној граници!

Стипе би макар требао да се сети свога стрица Марка, који је као официр-легионар у саставу хрватске 369. пуковније стигао и до фабрике Црвени октобар у Стаљинграду, где су дични хрватски синови држали најистуренији нацистички положај, док нису дигли хрватске шапице пред црвеноармејцима, а стричек Марко отпутовао у Сибир, у официрски логор за све европске припаднике нацистичке војске, која је кренула да покори Совјетски савез, стварајући „нову Еуропу“ (видљиви темељ данашње ЕU).

Стриц Марко се у логориу ипак размислио, и одлучио да се прикључи ЈУГОСЛОВЕНСКОЈ БРИГАДИ, која ће после октобра 1944.године приспети у Вршац и бити упућена по наређењу бравара Броза у околину Чачка, да се бори против јединица ЈВуО.

Знао је бравар колико усташе мрзе четнике, само није знао да ће бригада у првој борби проћи ко бос по трњу, јер је имала 137 погинулих, 330 рањених и 72 нестала, те је повучена у позадину! 

Стипе је остарио, офуцао се као европски регионални антифашистички мачак, па ипак још фркће на Србију и Србе, који не маре за такве критичаре, крећући својим путем који никога не угрожава ко не покушава да разбија и отима српски етнички простор.

Додуше, Стипица је деведесетих година прошлог века отворено играо у пронемачкој екипи руководства ХДЗ, што је познато актерима и аналитичарима, али Стипе нема срама ни блама, полизао је он и у Хаагу као сведок тужилаштва, тако да су га оправдано прозивали у самој Хрватској, али је претекао као подобан да се баци каменом на умрлох врховника Туђмана, када је то требало!

Није Стипе од јуче, поодавно он ревносно извршава налоге, притом се увек трудећи да даде свој лични печат томе што тврди, те не чуди да га баш сада ваде из нафталина, мало склеротичног, али још употребљивог за удружену антисрпску кампању у којој тренутно учествује и курта и мурта, што кажу Срби.