LUFTWAFFE над Београдом

269
слика: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/79-godina-od-kada-je-nacisticka-nemacka-bombardovala-beograd/x3khem0

Далеке 1941.године, тог недељног шестоаприлског јутра, београђане је разбудило завијање сирена на немачким „штукама“ (како су називани борбени авиони Јункерс) које су разарале отворени град (назив за град који се не брани од непријатељских авиона, те је заштићен одредбама Женевске конвенције!), онако дивљачки како су разарале и Гернику у Шпанији и Варшаву у Пољској!

Злочинци који су одређивали авионима земаљске циљеве, означили су и Народну библиотеку где  су чувани стари рукописи који су сведочили о српској средњовековној држави и њеним везама са дворовима Европе, као примарни војни циљ!

Гађано је породилиште, црквена порта, стамбени блокови, злонамерно да се казни народ који је устао против потписивања пакта са нацистичком Немачком, свестан да је она тада била најмоћнија војна сила у Европи!                                                                                                                       

Зато ће немачки фелдмаршал Александар Лер после победе над нацизмом (како се тада веровало!) омастити конопац у Београду.

Београд ће исто тако, ако не и страшније, разарати и англоамерички бомбардери на Васкрс 1944.године, опет разарајући стамбене зграде, приватне куће, убијајући недужне цивиле, и то у окупираном граду!                       

Али, за то злодело није нико одговарао, то су били драги савезници, зар не?!

Београд ће поново разарати немачка борбена авијација у саставу НАТО, током злочиначке агресије 1999. године, док је раздрагани немачки репортер узбуђено извештавао – LUFTWAFFE поново над Београдом– користећи ознаке нацистичке авијације, иако је одредбама суда у Нирнбергу забрањено да немачка војска учествује у иностранству! 

Немачки војни инструктори обучаваће шиптарске кољаче из тзв „Ослободилачке војске Косова“ у камповима у Албанији, да би као натоовска пешадија били нападачи на граничаре на Кошарама, који су упорно бранили први праг Србије, пред натоовским демократорима!                     

За тај злочин такође нико није одговарао, јер су београдски натоовски жути колаборанти повукли тужбу пред Међународним судом, а НАТО је потом опростио ту дрскост!

Данас, када руска војска чисти неонацистичко семе у Украјини, које је плански узгајао хумани НАТО, управо немачки посланици у Савету Европе предњаче у упорном прозивању Србије да мора увести санкције Русији, као доказ да је намерна да се придружи „породици срећних народа“ у којој потомци некадашњих нациста и фашиста газе све одредбе међународног права, утркујући се у измишљању што тежих санкција за Русију, која брани међународно право, управо чишћењем неонацистичког семена, а не агресијиом на украјински народ, заправо окупиран од тих неонациста!                                                                                                                                                       

Данас, када су пале све маске наводне „борбе за људска права и успоставу демократије по стандардима хуманог НАТО“, потомци некадашњих агресора у нацистичким униформама, дрско и надмено диктирају Србима да морају да уведу санкције Русији, која је оркестрирано проглашена за „светско архезло“, биће само зато што има енергенте и храну, има Сибир, вечни сан банкарске багре из Лондона и Њујорка, али има и патриоте који недозвољавају да им се раскомада држава по плановима чика Бжежинског, који поодавно кроји нове карте и уцртава нове државе!

Само, исцртавање држава је по моделу шта се чики снило, притом превиђајући да су још пре њега неки цртачи и покушали да исцртају, па горко зажалили, јер државотворни народи не дозвољавају да се било ко поиграва са њиховом државом, а нарочито не неки бирократи у далеком Бриселу, у некаквом имагинарном Савету Европе, далеко од реалности на терену, коју понајбоље у Србији показују другосрбијански аутошовинисти који ни не покушавају да поведу кампању за увођење санкција Русији, као прокламовану „реалност која мора да се испуни“!