Техничке припреме за „нову реалност“ на Космету по моделу РСК

309
Owen-Stoltenberg plan(1993.) https://www.reddit.com/r/MapPorn/comments/108q2sx/owenstoltenberg_plan1993/

Oд  како је фактор мира и стабилности у региону најавио народу српском да су тесне еурогаће скројене и да се ваља сада у њих уденути без КиМ јер прете „санкције које су ужасне“, притом заборављајући да су најужасније санкције већ испробане над Србима у прошлом веку, те су делимично и имунизовани!

Очито је потом видљиво затрпавање српске јавности у страним медијима а тобож домаћим, предлозима разних решења из далеке ЕU, која се сва односе на статус националних мањина, а Срби на КиМ су народ, док су управо Шиптари национална мањина!

Статус Косова решен је (тренутно) Кумановским споразумом и резолуцијом 1244 SB OUN, и само је SB овлашћен међународним правом да то регулише!

Оваква „европска брига за Србе“ већ је била виђена деведесетих година прошлог века, када су међународни посредници (Šveđanin i Norvežanin) задужени за изналажење политичког решења са мандатом UN и планом VENSA, нудили Србима из Крајине да се добровољно одрекну државности на својој земљи, где живе вековима од како су бранили ту покварену Европу од отоманске опасности!

Захвални цар аустријски, писмено је гарантовао да су народ на својој земљи, уз право да се своме богу моле, а да повлаштеној RKC не плаћају данак!

Два копредседника (Карл Билт и Торвалд Столтенберг), очито „необавештени“ да су Срби у Крајини народ, залегли су да нуде разна успешна решења — модел Јужни Тирол, модел Оландских острва, све уз отворену асистенцију NVO SDF (Српски демократски форум) из Загреба, док су хрватски бојовници уз помоћ драгог NАТО спремали своје планове BLJESAK и ОLUJA за етничко чишћење такозваног „реметилачког фактора младе хрватске демокрације“!

Када су злочини почињени  над Србима у зони заштићеној међународним снагама UNPROFOR током провођења хрватских VRA (војно-редарствена акција) запрепастили антифашисте света, брже боље је подузета акција да се током конференције у Дејтону реши и преостали део Крајине, те је тако донет Ердутски споразум, који је Србима из Барање обећавао куле и градове само да га потпишу, јер ће тако сами укинути план VENSA као решење SB OUN, и окончати мандат UNPROFOR!

Чак је основано и ново координативно тело UNTAES, којим је руководио пензионисани амерички генерал ЖАК КЛАЈН, коме су помагали активисти SDF и део хрватске администрације који је одмах стигао, да се тобож лакше уклопи „администрација одметника“ у државну управу!

Чим је истекао прелазни рок интеграције „хрватски демократи су почели да дисциплинију  четнике“ што успешно траје до дана данашњег, а Ердутски споразум (иако међународни!) нико ни не помиње, а камоли примењује!

Не чуди стога, да се међународни усрећитељи не одричу успешног модела поступака са Србима када су намерни да доврше своје злочиначко дело из 1999.године. Успешно су већ завршене све техничке припреме за „нову реалност прелазног рока интеграције“, управо се сада видљиво креира и будућа наводно српска NVO, само да фактор мира и стабилности у региону напокон учини онај храбри потез, који би омогућио да се поништи резолуција 1244 SB OUN, и донесе неки нови модел UNTAES, па да поново неки Амер буде привремени gauleiter уз помоћ наводно српске NVO, док се смишља нова акција, јер још није готово свођење Србије на прекумановску творевину, има се ту још подоста отимати – еvropska regija VOJVODINA, па SANDŽAK, па ново миљенче названо PREŠEVSKA DOLINA, па ………

Срби имају пословицу — да је на пасју, сви би коњи покрепали –, али често се коњи ритну и разбију зубе хијенама!

Догодине у ПриZрену (ако Бог да!)