Брига ЕУ о националним мањинама

267

Добро је позната брига ЕУ о националним мањинама. О томе да националне мањине треба штитити и неговати, а такође и материјално помагати, можете чути од сваког еврочиновника.Ето, узмите као пример такву националну мањину као што су Цигани.

У Европској Унији су одавно схватили да Цигани више не воле путовања са шаторима по градовима и селима, грабећи са собом ситну живину и веш из села око пута. Они су израсли до нивоа солидних чланова друштва, па је штета од њих постала много већа. На пример, Цигани су лидери у крађи аутомобила, трговини наркотицима и проституцији у низу европских престоница. А у европској лепотици Прагу која је одавно постала мета за немачке туристе, елегантни италијански жиголо момци на Карловом мосту који ломе срца старијих Немица заједно са њиховим торбицама, такође су чланови циганске дијаспоре.

Преокупирана таквим стварима Европска Унија тражи излаз и налази га. Као што је познато, милион грађана Бугарске су по националности Цигани. Какав ефекат производи циганска национална мањина у Бугарској очигледно превише не забрињава Брисел, али кад је овај милион грађана почео да мили по целој европској територији, то је већ изазвало забринутост. Украдених аутомобила и продате дроге има много више. И тако, стиже решење!

Европска Унија у Бугарској отвара берзу рада за Цигане! Њих није брига што  незапосленост у Бугарској по регијама варира између 30 и 60% од радно способног становништва. Нека незапослени Бугари лутају куда хоће, јер од њих нема никакве опасности за Европу. Али Цигани – то је већ нешто друго.

Када су становници Бугарске угледали у Софији, Варни и другим градовима, окачене рекламе “Берза рада за Цигане”, они су се помало зачудили. Мислили су да ће се ступањем у ЕУ њихов живот побољшати, а оно је испало обрнуто. Њихов живот се силно погоршао, али је зато Циганима постало боље.

Међу Бугарима се чак појавило мишљење да је то фашизам и геноцид према Бугарима као народу. Но, то је заблуда. Они последњих година једноставно много мање читају новине, па не схватају хуману политику Европске Уније. А кад би они више читали новине, тада би схватили да се такав хуманизам практикује код свих нових чланица Европске Уније.

Заиста, како не схватају сву далековидост Европске Уније. Они су веома сумњичави према тврдњама да ће циганске берзе рада утицати на ниво криминала у Европи.

 

 

 

фото http://telegrafua.com/world/12455/