CENOVNIK

603

Ценовник је добро знани тарифни именитељ пружених услуга, данас  обавезан у свим делатностима организованог друштва, те његова појава не изазива никакво згражавање!

Међутим, недавно је један ценовник ипак изазвао згражавање, не само својом појавом, већ и својим садржајем!

У правно уређеним државама зна се шта је тероризам и како се дефинише, али и како се санкционише, када се утвде терористичке радње!

Већ скоро три деценије, ЕU, NАТО и каубојска наводна „дубока држава“, упорно покушавају да Србији натуре ново дефинисање тероризма, вежбајући тзв „српско правосуђе“ по својим мерилима, само да се икако наметне непостојећа српска кривица за законски прогон терориста!

У склопу тих насилно дресерских активности, подузета је и акција наводних бивших „логораша“ из Хрватске, заправо некадашњих терориста, припадника параполицијских и паравојних формација HDZ, који су се у новембру 1991.године предали (када им је нестало муниције!) припадницима ЈНА у граду Вуковару, где су претходно били блокирали и оружјем напали гарнизон ЈНА!

Терористи из Хрватске, које је из сабирних центара ЈНА, а не и из концентрационих логора (како то они упорно лажу!), добровољно пустио на слободу тадашњи премијер СРЈ, Милан Панић, иначе држављанин Америке, иако је против њих била уредно поднета кривична пријава за дело тероризма, у којој су документована и дела бројних ратних злочина против Срба, цивила из Вуковара, као и дело бројних убистава Срба, цивила у Вуковару!

Панић је ту своју самовољну одлуку правдао „намером да покаже добру вољу“ у успостави добросуседских односа, не чекајући одлуку суда, иако је у демократским државама судство независно од управне власти, што је њему као становнику Америке било добро знано!

Сада, у општој утрци атаковања на Србију, пошто је драга Америка демократски дозволила да сви србождери истакну своје захтеве и жеље, како би напокон натерала београдске колаборанте на „храбри потез који заслужује охрабрење“, укључила се и фантомска организација HDLSKL (Hrvatsko društvо logoraša srpskih koncentracionih logora), чији су чланови поднели тужбу Грађанском суду у Загребу, и то за неосновано лишавање слободе и непоштивање одредби Женевске конвенције о поступању са ратним заробљеницима, ни више ни мање!

Терористи нису припадници легалних војних формација и на њих се не односе никакве регуле Женевских конвенција, што је ноторна чињеница, ало некадашњи хрватски терористи су упорни, ако не у Загребу, задовољење ће потражити у Стразбуру, јер они су стварали „младу хрватску демокрацију“, и то свим недозвољеним средствима, да се зна!

У том циљу су и створили својеврсан терористички ценовник, у ком се прецизно набраја колика је „цена“ сваке терористичке „повреде“ током боравка у „српским концентрационим логорима“!

Тако дан боравка у „српском логору“ кошта 1000 куна (око 132 евра!); а за друге врсте повреда користе таблице осигуравајућих друштава, које ипак нису предвиђене за терористе, али то је демократска Хрватска у којој владају закони ЕU, само не важе за Србију и Србе, изузев ако београдски колаборанти не одлуче и да плаћају хрватске терористе након пресуда из Загреба или Стразбура, јер распадајућа ЕU нема цену, зар не!