Црни батаљон САД дипломатије

184

Као што је познато, мождани центри за кочење, код жена раде нешто другачије него код мушкараца, што утиче и на њихово понашање. Да се не би спуштали до илустрација из живота ових социјалних особености пола, подсетићемо читаоце на чешке амазонке које су постојале у Европи много пре ере хришћанства. Прве извештаје о тим ратничким племенима саопштава нам Павел Ђакон, потом о њима пише Козма Прашки, а такозвана “Хроника Данимила” о њима нам подробно говори. Према изворима који су стигла до нас, те ратнице одликовала је поквареност, свирепа нарав и крволочност. Заробљене мушкарце користиле су само за размножавање, а потом су их ликвидирале.

По свој прилици Стејт Департмент свесно користи указане социјалне особености “слабијег” пола у реализацији своје спољнополитичке линије.

Узмите бар за пример недавни хистерични крик бившег шефа америчке дипломатије Хилари Клинтон, адресиран на Владимира Путина. Познато је да центар за уздржавање у мозгу Хилари Клинтон уопште не ради. На то се жалио још Бил Клинтон, кријући под капом завијену главу после породичних обрачуна са Хилари. Међутим, то јој није сметало да одслужи цео рок на месту шефа Стејт Департмента при Бараку Обами и да своју делатност настави у својству сенатора.

Ништа мање громку славу није иза себе оставила ни прва амазонка Стејт Департмента Медлин Олбрајт, која је ту институцију предводила током тешког периода југословенске кризе. Читајући мемоаре Медлин Олбрајт, можете сазнати нешто ново о тој кризи: “После развода с мужем, утеху сам нашла у политици”. И још: “Ја волим свој посао зато што ми он омогућава да задовољим своје основне инстикте”.

Пре почетка операција у Југославији, мало ко је из руководства САД, укључујући и високи командни кадар оружаних снага, схватао зашто је уопште потребан тај рат. Сенди Бергер, саветник за националну безбедност, уочи бомбардовања Београда је званично, у присуству Председника, рекао госпођи Олбрајт: “Не могу се тако једноставно држати говори о наношењу ваздушних удара по центру Европе. Које циљеве Ви желите да поразите? Шта ћете радити сутрадан после бомбардовања? Све ово личи на лудачко бунцање”. Поред Сенди Бергера, против рата се изјаснио и тадашњи министар одбране САД Бил Коен и председник Здруженог комитета начелника штабова Хју Шелтон. Три човека одговрна за војни аспект спољне политике САД, Бергер, Шелтон и Коен, у резултату тога су остали при свом мишљењу, а Бил Клинтон који се у почетку колебао, прихватио је гледиште неумољиве амазонке Медлин Олбрајт. Ето чему може довести тежња жене да задовољи своје “основне инстикте”. Заправо, зов крви је неодољива ствар. И то што је остарелу амазонку тако вукло згодним изродима попут Хашима Тачија, о многоме говори.

Због тога вулгарни речник Саманте Пауер, сталног представника САД у СБ УН, тог “Обаминог хуманитарног јастреба”, премда је на дипломате оставио непријатан утисак, није био изненађујући – они су већ навикли на “лингвистичку слободу” бивше активисткиње за људска права, као и на фирмирани стил амазонки из америчког Стејт Департмента… То је постало јасно када је госпођа Пауер поводом присаједињења Крима Русији, изјавила да “лопов може да украде, али му то не даје за право да опљачкано сматра својим власништвом”. Руски представник у СБ УН Виталиј Чуркин тактично је указао колегиници, да уколико у њеном мозгу не раде кочиони елементи, онда треба да промени сферу свог деловања. У супротном, може доћи до непријатности међународних размера. Амазонка се правила да уопште није чула те речи. Премда се, наравно, оне нису односиле на њу него на домаћина целог њеног дипломатског забрана.

Узгред, привремена влада је 1917. године формирала женски батаљон за заштиту Зимског дворца. На основу његове наводне жестокости назвали су га црним батаљоном и на њега су полагане велике наде. Међутим, са појавом прве групе наоружаних морнара, те амазонке су се разбежале. Судећи по манирима понашања, женски батаљон америчког Стејт Департмента такође можемо назвати црним. Премда је штета од њега кудикамо већа него код амазонки Привремене владе.

фото http://www.metronews.ru/novosti/kak-vitalij-churkin-otvetil-samante-pauer-foto-iz-sovbeza/Tponcr—ilQiQuZtd8mw2/