ĆUŠKA

615

Дубина потреса у односима између светог оца, доброг Франциска и врха цркве у Хрвата, сурово је огољена неочекиваном одлуком (чак и за добро упућене!) да надлежна бискупија у Корушкој неће овог маја организовати традиционални бал вампира на Блајбуршком пољу, у Аустрији!

Хиљаде неофашиста из целе ЕU али и сам државни врх Хрватске тако више неће моћи да искажу своју одлучност да се супроставе „малигном руском утицају“, који је допринео и да чика Винстон те далеке 1945. године пусти низ воду хрватске нацифашисте!

„Цвијет проеуропске и антикомунистичке хрватске младости (и старости) страдао је као невина жртва“ тврде гњевни хрватски бискупи у свом писму, као одговор на штуро саопштење надлежног бискупа monsinjora Engelberta Gugenbergera да због недостатка пара, нема више организовања неофашистичких игара у Аустрији!

Својеврсан вапај домољубне Хрватске, вапај ојађених хрватских бискупа, бивших политичара, садашњих европских парламентараца и политичара на власти, потреса актуелни тренутак на хрватским друштвеним мрежама, али узалуд!

Свети отац Франциско, расрђен упорним изврдавањем врха цркве у Хрвата да се напокон трансформише за нове задатке у региону, свестан чињенице да је управо RKC била подстрекач и носилац повампирења неоусташтва у часу насилног распада Југославије, ставио је тачку на вишедеценијски марифетлук!

Решење бискупа у Корушкој, најједноставнији је начин да Ватикан тако изађе сув из мутне и прљаве воде видљивог величања злочина геноцида над Србима у NDH!

Одлука надлежног бискупа, да се овогодишња свечаност наводне комеморације мора пријавити цивилној власти, тачније полицији надлежној за јавни ред и мир, у целости измешта спор из црквеног дворишта у поступак и одлуку аустријским цивилним властима!

Како је у самој Хрватској покровитељ блајбуршког бала вампира Сабор,то ће евентуална расправа о одржавању бити чисто ствар односа две владе, а црква са тим нема баш ништа!

Типични ватикански манир прања руку за све што може дугорочно компромитовати мајку цркву, јер су њени челници само људи, а људи су ипак грешни, макар били и међу изабраним ватиканцима као папа Пије XII!

Можда је ово и порука упућена врху СПЦ пред балканску турнеју светог оца, који гори од жеље да посети и ту шизматичку Србију, да потакне оне који прижељкују његов прстен за храбре одлуке, у већ очекиваним молбама Васељенском првосвештенику!

Како било да било, од оног далеког загребачког концила 1900.године када је ударен темељ хрватском клерофашизму и последичном геноциду над Србима, ово је прва ћушка ударена непослушном Каптолу (седиште цркве у Хрвата), наравно туђом руком и то аустријском, а они су ипак били вишевековни световни господари у АGRAMU и остатку „лијепе њихове“,те веома добро познају некадашње своје поданике!

Свесна сложености проблема, хрватска плавушица откоментарисала је одлуку — „da ne može da se meša u odnose između crkvenih vlasti, ali da kao Hrvatica i katolička vernica duboko žali zbog takve odluke”! Хрватским бискупима само преостаје да се сете оне народне изреке – мајка била, мајка мила – и да престану јавно подржавати хрватско неоусташтво, а у тајној подршци имају богато искуство, још од времена блаженог Алојзија!

 

_______________________________________________________

АGRAM – немачки назив за град ZAGREB