Дан победе

360

Чим се сруши Берлински зид, разни „историчари истраживачи“ финансирани од  преко океанских „демократских мецена“ ослобођених тако  пореза на  инвестиране доларе, почеше да глуме научнике -термите, нагризајући  истину о победи над светским фашизмом!

Да се не би одмах увидела зла намера, почеше од историјске  ревизије у земљама које су имале по два покрета отпора, у Европи.

Пољаци једва дочекаше да се може наставити континуитет антируског доказивања укупне штете, коју већ вековима наносе ти прљави, православни, немилосрдни Руси, које европски католички чувари оличени у пољским браниоцима, упорно задржавају, већ вековима!

Поједини успешни излети руских козака, који су притом своје коње на Дунаву, Шпреји и Сени, почесто појили, прегазивши  успут пољске граничаре, нерадо се помињу у радовима.

После успешне кампање „нове историјске истине“, о злу и штети што је у прошлом веку починише тоталитарни режими у Европи , сама од себе  наметну се неопходност усвајања резолуције ЕП о осуди злочина фашистичких и комунистичких режима!

Лавина „анализа“ и дисертација о злу званом стаљинизам, поприми размере елементарне катастрофе у историјској науци, праћена истовремено вешто изрежираном  кампањом „спонтаног“ насилног уклањања споменика совјетским ослободиоцима, који су омеђили пут победе над нацизмом, крвљу и животима својим!

Кампања је имала видљиво изразит учинак у балтичким, протестантским земљама, које су ипак највећи напредак и препород доживеле у Совјетском савезу, након победе над фашизмом.

Украјина, њени западни делови, традиционално оптерећени антиправославним деловањем РКЦ и  гркокатоличке (унијатске) цркве, без срама показа своје право лице.

Брутално рушење споменика, али и насртај на православље и отимање богомоља, постадоше свакодневица, коју нова власт „демократа“ никако не види (намерно!).

На брдовитом Балкану, предњачила је Хрватска, традиционална германска савезница и чувар „лика и дела“ ватиканског прозелитизма!

Рушење споменика борцима антифашистичког покрета отпора, али и жртвама фашистичког терора, видљиво се поклапало са омеђавањем територије где су вековима живели Срби као   православни народ, на својој а не туђој земљи.

Срби су као народ били, и жртве хрватског фашизма и учесници антифашистичког отпора, прихватајући хрватске антифашисте као појединце, који дођоше међу њих, да се заједнички боре!

Након усвајања резолуције ЕП, одмах  поче  стварање мита о два највећа злочина која су починили победници из  совјетског блока, те пољска историографија подгреја случај КАТИН,  а хрватска видљиво поради на миту о БЛАЈБУРГУ!

Књиге, писани текст тачније, мало  утичу  на опште поимање, те се у маниру холивудских лагарија латише и манипулације играном сликом, настаде тако пољски филм „КАТИН“ (тенденциозни приказ ликвидације ратних заробљеника) и хрватска серија „ЧЕТВЕРОРЕД“ (тенденциозни приказ ликвидације хрватских фашистичких злочинаца), са типичном англо саксонском поделом на добре и „лоше“ момке!

У филму „КАТИН“ није приказано да су совјетски војници само ослободили део своје вековне територије, коју им је великопољском кампањом насилно окупирала млада држава, жељна туђих територија. Ослобађајући своју територију, није совјетски војник искорачио преко вишевековне етничке  границе између Пољака, Белоруса и Малоруса (као већине).

Доказана самовоља локалног руководства у одлуци за ликвидацију пољских заробљеника, потврђена је документима које је руска власт доставила пољским званичницима,  са жељом за истином и намером да будућност не буде оптерећена нерасветљеном прошлошћу.

Авионска несрећа, изазвана самовољом пољског пилота у којој страда врх власти Пољске, од заједничке комеморације постаде  поново  предмет злонамерне шпекулације.

Серија „ЧЕТВЕРОРЕД“ режисера Седлара, који ће обележити 75.-о годишњицу настанка фашистичке НДХ срамним филмским фалсификатом о хрватском логору ЈАСЕНОВАЦ, биће почетак његове каријере као неоусташког пропагандисте, подржаног из врха „цркве у Хрвата“!

Да је кампања осмишљена у острвској кухињи мајстора лажи, показаће неколико историјских књига којима се покушава прање немачке кривице и за Велики рат, па ће се тако стићи и до преко потребног оружаног спречавања претеће совјетске намере, да покори мирољубиве Немце!

Наравно, за главне „кривце“ изабрани су Руси и Срби, први као вишевековна опсесија острвских предатора жељних сибирских богатстава, други као реметилачки фактор на брдовитом Балкану који упорно омета острвску намеру коришћења енергената са Блиског истока.

Оба народа имају три заједничке „ситнице“, Словени, православни, недају милом своју земљу!

Цео XIX и XX век, мучили су се узалудно острвски покварењаци  уз помоћ Ватикана и разних краткорочних савезника, да успеју у својој злочиначкој намери, али узалуд!

Врхунац покварености преименовање је Дана победе над фашизмом у Дан Европе, те се тако покушава потпуно избрисати из  колективног памћења ужас стварности за већину европских народа који им је приредила нацистичка немачка врхушка, подржана од многих локалних сарадника, не мање окрвављених!

Стварни инспиратори овог предлога су ЛОНДОН и ВАТИКАН, да сакрију своје прљавштине !

Само два окупирана народа у Европи, ГРЦИ и СРБИ, нису физички учестовали у фашистичком пројекту „DRANG nach OSTEN“, против Совјетског савеза!

Није случајност да су то православни народи, који нису били под утицајем ватиканских планера разних европских „покрета отпора“, који се потрудише да производња у окупираној Европи не буде значајно ометана, како би немачке трупе мирно наставиле источну кампању!

Тек када под Стаљинградом пукне кичма немачких злотвора и почне неумитни крај, Ватикан ће упаничено активирати све ове покрете. Ватиканска активација тада почиње причом о неопходности заједничког отпора, надирућој опасности „антикриста“ са Истока.

После кризе деведесетих година прошлог века, јачање свести руског човека, сређивање друш тва, уређење државних полуга моћи, данас панично плаше планере  новог светског поретка!

Толико извикана моћ „непобедивог“ НАТО савеза, распрсла се пред стварности  ефикасне, бриљантно изведене  војне операције, легалне помоћи независној Сирији која брани нову фашизацију Европе, притом пре свега, бранећи свој уставни поредак и штитећи угрожено становништво од верски фанатизованих отпадника људског рода, насталих у инкубаторима НАТО и ЦИА усрећитеља!

Након четврт века „демократског“ мрака, упалио је руски човек  светло на светској позорници, да покаже сву лаж, злочине, разарања, пљачке, двоструке стандарде и стоструке намере, предаторског удруженог злочиначког подухвата, над целокупном планетом!

Срби као народ и Србија као држава, никакав интерес немају, а још мање обавезу, да славе овакав „ Дан Европе“!

 Срби као народ и Србија као држава, имају моралну обавезу да славе ДАН ПОБЕДЕ  над фашизмом, јер су им претци и умели и смели да изаберу пут части и достојанства, у часу када је већина народа Европе изабрала да заједно са нацистима и фашистима, пошаље своје добровољце  да сеју смрт у тадашњем Совјетском савезу, који ничим није угрожавао светски мир!

Време је, да потомци часних, на Дан победе над фашизмом изнесу слике својих предака, окићених знамењима из свих српских ослободилачких ратова, јер никада нису водили угњетачко-освајачке!

Време је, да пук потомака  прошета слободарским Београдом (и не само Београдом) своје бесмртне претке, који су увек  били људи по мерилу светог патријарха ПАВЛА:

— „БУДИМО ЉУДИ, ИАКО СМО СРБИ“! (напомена – изречено у часу када је целокупна Европа подржавала хрватске, муслиманске и шиптарске неофашисте, који насрћу на Србе!)