DEKONTAMINACIJA

652
слика: https://www.czkd.org/en/2019/04/promotion-of-the-book-jasenovac-by-ivo-goldstein/

Недавно је у наводном „Центру за деконтаминацију“  granny Борке, истакнуте боркиње за наводну денацификацију Срба, наравно страним средствима и идејама, представљена књига „Јасеновац“, младог (релативно) хрватског повјестничара жидовског подријетла (како га титулишу у Загребу)!

Храбри повјестничар, одлучно тврди да је у хрватском концлагеру Јасеновац убијено око 120000 Срба, по његовој стручној процени!

После незаобилазне књиге Николе Николића, лекара, јасеновачког логораша и сведока злочина у Јасеновцу, доказаног антифашисте и Хрвата, који је још 1948. године храбро и отворено проговорио о методама и форми тамошње смрти, коју су осмислиле усташке звери у људском лику, те убрзо потом зарадио упечатљиво дугогодишње летовање на браваровом острву, јер злонамерно подрива темељ „братства-јединства“!

После студије проф Грајфа, случајно светски признатог стручњака за Холокауст, који апострофира Јасеновац као најмонструознији концлагер у систему нацистичких фабрика смрти, млађани Иво храбро тврди бројку од само 120 хиљада!

Немачки педантни извори током рата, који наводе бројне процене са терена о броју убијених Срба за Ивека нису меродавни, већ попис сачињен на захтев Туђмана и братије, у време када се увелико припремала камшања растурања Југославије, и сатанизације Срба, која је потом уследила у режији ЕU, NАТО и Ватикана!

Не чуди стога да „мама друге Србије, првоборкиња аутошовинистичког покрета за гушење српског неофашизма у зачетку“ топло препоручује наведену Ивину књигу, као незаобилазно штиво које свакако треба да просветли младе за регионални суживот у срећној будућности, у којој Срби обавезно морају да носе костретну одећу и посипају се пепелом!

Срби имају изреку —  према свецу и тропар –, само та песма коју нуде боркиње за „денацификацију“ Срба неће зазвучати у ушима већине Срба, добрано већ наглувих од вишедеценијске халабуке о смањењу броја жртава у Јасеновцу и не само у Јасеновцу, већ широм НДХ током усташких „игара“, које су ипак почивале на усвојеним расним законима против Срба, о чему боркиње баш нападно избегавају да казују!

Није се ни млађани повјестничар баш претргао анализирајући хрватске расне законе против Срба, иако добро зна да су припаднике жидовског народа у NDH такође истребљивали ко шарене коње, али на основу немачких расних закона, чинећи услугу својим савезницима!

Нит` ће књига просветлити младе Србе, нит` је наводни „центар за деконтаминацију“ адреса за расправе о хрватском концлагеру Јасеновац, а нарочито тете промотерке нису адреса која објективно казује о фашизму на тлу некадашње Југославије, после њихове истакнуте улоге у покушају лажне оптужбе да је „влада националног спаса“ починила злочин холокауста у окупираном Београду, током 1941. и 1942. године!

За ове тете, не вреди она народна изрека — опрости им Боже, јер не знају шта чуне –  зато што веома добро знају шта чине, што су својим дугогодишњим антисрпским деловањем већ и показале и доказале!

Саму такву промоцију, српски циници би описали изреком – много бабица, килаво дете – !