DONOV SUPPORT

510
слика: https://www.in4s.net/

„НЕША support“, војвођански вишедеценијски доказани борац против „српског фашизма“ и нарочито против СПЦ као носиоца „великосрпске окупаторско -угњетачке идеологије“, радосно је дочекао својих пет минута када се најави могућност доношења „демократског“ закона о власништву CPC („crnogorska pravoslavna crkva“), као тобоже једином  баштинику имовине „окупаторске“ СПЦ у NАТО творевини, званој Црна Гора.

Зато Нешица добронамерно апелује на патријарха СПЦ да „врати имовину Црне Горе“, наводно отету на сабљи 1918. године, када наводно и Црна Гора губи државност!!

Необавештени свирач требало би ипак да зна, да су делегати Краљевине Црне Горе у јануару 1916.године потписала капитулацију пред преставницима Аустро-Угарске, и тако тада угасили независну државу, која потом постаје само окупирана територија!

Знајући значај СПЦ за српски народ, окупатори су најпре порушили капелу владике Његоша на Ловћену као српски симбол у Црној Гори, још тада тежећи планском црногорчењу!

Само, део српског народа у окупираној Црној Гори је наставио оружани отпор окупатору, а свештенство Митрополије на челу са првосвештеником Митрофаном Баном је прегло да организује хуманитарни рад, помажући гладном народу да икако претекне напоре окупатора и његових слугу да га затру.

Самоорганизовани одреди црногорских патриота, у октобру 1918. године помогли су активно припадницима II пука Југословенске дивизије Српске војске, да ослободе, а не да окупирају Црну Гору, како то Нешица трабуња!

Нешица такође заборавља да су делови СПЦ (као канонски признате цркве), после вишевековног трајања у туђим државама, и делови СПЦ у две некадашње српске краљевине, заједнички обновили јединствену цркву са целокупном њеном имовином, што им признају канонске православне цркве!

Нешица би да „врати“ имовину канонске СПЦ, која је настала и стварана још у време Немањића, те да је додели монтенегринској невладиној организацији која је решењем МУП уписана као некаква CPC, тобож аутохтона и једина своја на свом!

По Нешином моделу, може СПЦ да подиже своје цркве изнова, јелте, само ако натоовска прћија то и дозволи, што је правно и обавезујуће у законски уређеној држави, каже Нешица!

Нешица зна, и да је део СПЦ у Македонији одлуком ЦК КПЈ насилно преименован у наводу МПЦ, али није канонски признат, иако је сада у току процес стварања НАТО гуштерчића на тој територији.

Биће да Нешица зна и да је одлуком некаквог „првосвештеника“ те МПЦ, најстарији српски манастир у Македонији (СВ НАУМ) поодавно претворен у хотел, те приходује „новце“, а Нешица је увек тамо где се приходује!

Биће и да је дон Мило одлучио да уведе сличан „ходочаснички туризам“ и приходује, а Нешица би да буде макар члан надзорног одбора те компаније (новци су новци, да се зна!).

Само, Нешини снови о борби против „великосрпског фашизма“ немају никакву подршку у српском народу, баш као ни она његова „крпица са три ЕU звездице“ коју је својевремено натурио као „светлу војвођанску ЕU будућност“.

Нешица и надаље може да свира у ЕU тамбурицу, притом носећи беле гаће и шеширић, како он покушава да необавештенима представи „Lalu iz Banata“, иако је добро знано да су Банаћани вековима носили опаклију и шубару, свирајући у гајде, док су као бечки граничари шетали европским земљама, али као Светосавци, без обзира колико се Марија Терезија упорно трудила да им дели и титуле и букагије, по заслузи покорнима, али и још више непокорнима!

 

 

Опаклија –  врста дуге  сукнене пелерине из Баната