EU „мудровања“

312

Као модератор „процеса помирења у региону и шире“, лажно намерна да заустави отворено неоусташко дивљањe у Хрватској, које је последично запретило хомогенизацијом Срба са обе обале Дрине (мимо воље креатора из сенке), хитно је посегнула ЕU за доказано хрватским левичарима (?) који увек добивају улогу „антисептика“, када се поново отвори незацељена рана хрватског геноцида над Србима!

Али, универзални тумач места и улоге Срба у антифашистичком покрету на тлу NDH у „демократској домовини“ ипак је жидовског порекла, те зато није валидан аутохтони тумач изворног хрватског антифашизма, a драги Стипица Месић запамћен је по певању усташких песама широм Јужне Америке, где је деведесетих година прошлог века прикупљао паре за наоружавање хрватских неофашиста, дерњајући се по локалним хрватским дернецима.

Рушење заједничке државе Југославије уз следствене злочине над Србима као наставак рађања „божије државе Хрватске“, био му је радни задатак којим ће се хвалити док му то каубоји не забране, те тако оскудни избор увек нужно падне на незаобилазног кумека Иву!

Загорци, као аутохтони представници Хрвата, за сеоског мудријаша који увек има готова решења за сваку неочекивану прилику користе колоквијални израз „кумек“, да га тако издвоје од кума, који има своје друштвено признато место и улогу.

Кумек Иво се увек свесрдно лати тог тешког посла, доказати да видљиво масовно испољавање србождерста није континуитет, већ „ексцес пролазног карактера“, изазван безобразним српским рехабилитовањем „четништва као доказаног савезника нацизма“, те је ето неминовно изазвало појаву „салонског усташтва“ код револтираних Хрвата!

Кумек Иво, добро зна да ће увек имати подршку разних деконтаминерки у Београду, те упорно „гусли“ (иако је доказани еуропејац и мрзитељ балканског „примитивизма“) ону браварову насилну симетрију о једнакој опасности за „братство-јединство“, од усташа и четника који су „доказано“ исти!

Кумек мисли, да су потомци невиних жртава хрватских фашиста (које он увек именује само као усташе, притом бежећи од одреднице хрватски као ђаво од крста) залуђени идејом помирења по сваку цену, те ће поново попити покварену причу о насилној симетрији као вакцину ЕU против претећег „српског национализма“ који угрожава регион и шире, и то на уштрб толико потребне истине, која се већ једном мора обелоданити!

Видљива координација смишљене антисрпске кампање ипак није савршена, пажљив читалац уочиће фини рад мајстора пропаганде, по острвском моделу познате школе из села у близини Оксфорда које је таквом лагању за политикантске потребе, дало име још у далеком енглеско-бурском рату!

Као правни стручњак, кумек Иво био је изабрани координатор склапања лажне оптужнице за „геноцид“ против Србије, још док је изворни ХДЗ чврсто држао власт у обновљеној домовини Хрватској, након довршења једне етапе уништавања свега српског, на њиховој земљи, коју су господари зла оличени у лику NАТО, ЕU и VATIKANA, договорно именовали само хрватском!

Међутим, када схвати да неће проћи лажна хрватска тврдња, упркос залагања „непристраних“ судија у Хаагу, као октроисани председник домовине, даваће кумек Иво разне изјаве о неопходности повлачења узајамних тужби за геноцид, али тако да је увек истицао значај доказано „добре намере“ Србије, да прва једнострано повуче противтужбу за почињени хрватски геноцид, који ће међународне судије ноншалантно анулирати!

Доказаће се кумек Иво, мантром о штетности рехабилитовања фашизма који негира антифашизам (само по моделу бравара Broza), који се ето у Србији сада ставља под лупу!

Нарочито се исказао током маратонског процеса оспоравања пресуде првом герилцу Европе, који је доказано устао против нацизма и зарадио прву јавну потерницу и награду још док је бравар пипкао секретарицу, у вили коју штити немачки GESTAPO!

Бројне деконтаминерке и сорош-курсисткиње за залуђивање Срба, подржавале су кумека и тада и сада, само да се никако не промени матрица насилне симетрије, која је натурена Србима да би се постепено растурала преостала држава.

Кумек Иво, својим радним тезама додаје сада и нове „изазове“ са српске стране, те истиче да се никако не сме рехабилитовати Дражу, Недића и Милошевића, посегнувши тако и за најновијом српском „кривицом“, што истичу да српски народ никада није починио геноцид над другима, али други јесу над њим, и то доказано!

Као председник државе, кумек је увек истицао да је рехабилитација хрватских фашиста проблем, али да то регулише правна држава а не одлуке председника као октроисане, јер би то било правно насиље!

То, што упорно гусли о штетности наводне појаве „спојених судова“ између Срба и Хрвата, а притом релативизује истину да је ЈВуО призната од антихитлеровске коалиције укључујући и совјетску страну, још на самом почетку четверогодишње борбе за ослобођење Југославије, док хрватска фашистичка војска ратује на Источном фронту у саставу здружене европске фашистичке армаде, под непосредном командом немачких нациста, константа је кумекове ЕУ мантре!

После најновијег таласа бруталног неоусташког излива србождерства, испољеног истицањем табле са фашистичким поздравом у Јасеновцу, подизањем спомен обележја усташким рањеницима у Сиску, где је истакнуто како су их брутално лишили живота припадници српске НОВ дивизије у току завршних борби за ослобођење Југославије, афером са „српском“ чоколадицом, за очекивати је нови наступ драгог кумека, пошто је дернекаш Стипица већ посетио Београд, стигавши да коментарише „чоколадицу“ и даде изјаву да се мора „енергичније“ зауставити појава неофашизма, опипавши притом пулс драгим сорошкама, сигурној подршци назови левичара у борби са „српским фашистима“.

Тете деконтаминерке и саветници из EU, мораће хитно да пронађу одговарајући пример насилне симетрије и код Срба, да се не квари „стабилни мир и светла будућност у заједници европских народа“, већ видно подложној унутрашњем врењу које полако али сигурно прелази у процес бесповратног растакања!

Полако али сигурно, ослобађа се и српски народ погубних теорија о насилној симетрији, без обзира што је ЕU заменила бравара Broza, и што разни кумеки и тете деконтаминерке упорно гракћу!

Кумек ИВО, може само у некој далматинској коноби у друштву Бориса лепог, уз слане срделе и вино (конзумирајмо хрватско!) да гусли до миле воље шта му се хоће, српски народ сам ће одлучити шта се њему хоће, без таквих ЕU кумека!