GODIŠNJICA

579

Овог јуна, навршило се пуних 75 година од оног савезничког искрцавања на француске плаже Атлантика, како би се они напокон укључили у покушај умањења видљиве совјетске победе над немачким нацизмом.

После дугих припрема и неколико отказивања, подузели су напокон операцију „Overlord“, коју ће холивудски филмови намерно наметнути као „чисто америчку акцију сламања кичме нацизму, и велике победе антифашистичке коалиције“!

Холивудски свемоћни лажови ће тако наметнути и ново значење војног израза „Dan D“, те данас просечан европљанин под тим појмом подразумева искључиво искрцавање америчких спаситеља, јер филмови приказују храбре, супериорне и домишљате америчке хероје, који на буљуке разгоне глупе Швабе, док се ту као некакво помоћно особље око њих мувају и збуњени британски војници! Французима су додељене филмске улоге само евентуалних фићфирића који љубе збуњене госпођице!

Пољаци, као и Канађани и Новозеланђани, иако су активно учестовали у тој операцији, уопште се ни не помињу, биће стога да не кваре имиџ америчким ослободиоцима!

Данас је уобичајено да на тој прослави учестују и немачки представници, те тако полако али сигурно натурају причу о тобожњој „честитој немачкој армији“ која је дубоко презирала злочине „шачице нациста“, који су ипак некако успели да потамане десетине милиона цивила широм окупиране Европе, али био је рат, није то игра, кажу упорни ревизионисти!

У целој тој причици, поодавно учествује и пропагандна машинерија DW (Deutsche Welle) као медија за упорно лагање о стварним детаљима.

Тако се упорно лаже, да је немачка војска „капитулирала“ још 7.маја `45. године (наравно само пред западним савезницима!), а да је примирје наступило већ 8.маја, али ето ти дрски Руси упорно натурају целом свету тај 9.мај 1945. године као свој хир, зар не?

Ситницу, да француски председник Шарл Де Гол никада није учестовао у том америчком слављеничком циркусу, данас и послушници француски намерно игноришу, јер квари образац натоовске монолитности који се мора упорно одржавати, а истине,нарочито оне историјске, не служе увек реал-политици кажу циници!

Онај детаљчић, да је лично председник Рузвелт панично вапио страшном брки из Кремља да совјетске армије одмах груну на немачке, како не би могле да пребаце макар једну дивизију са Истока на још неотворени западни фронт, јер се инвазиона армада искрцана на четири плаже дуго ваљала у обалском песку, где су их приковали немачки другопозивци са малобројном ваздушном подршком, забрањено је и помињати!

Да се случајно не би величали ти страшни совјетски примитивци, који су снагом свог оружја и храбрости својих бораца, наносили одлучујуће ударе европској удруженој армади, јер су на Источном фронту тада били присутни представници свих народа данашње ЕУ, изузев Грка и Срба!

Они су још 1941. године самостално изабрали трновит пут своје антифашистичке борбе, притом ризикујући да британски покварењаци вешто покушавају да их злоупотребе у борби са немачким и талијанским окупаторским трупама, штитећи притом само своје енглеске гузице, али упорно причајући бајке о својој водећој улози у тој борби! 

И овог јуна, на француској обали ништа ново у пригодним беседама слављеника, чак ни неки пригодни холивудски спектакл поводом значајне годишњице!

Биће стога да зарад те монотоније нису службено ни позвали делегацију руских победника, да се немачки пријатељи не штрецају од своје мрачне прошлости!