HRVATSKI  KLEROFAŠIZAM  – „HRVATSKO  CVIJEĆE

299
Ханџар дивизија. https://www.srbijadanas.net

У поплави данашњих ревизионистичких лажи о формацијама разних колабораната- нацистичких ратника који су се борили на Источном фронту укључио се и француски историчар КСАВИЈЕ БУГАРЕЛ, који за новине СЛОБОДНА БОСНА из Сарајева износи прегршт тврдњи које не пију воду, казујући о нацистичкој формацији- 13. СС легионарска дивизија, названa Ханџар дивизија по амблему на левом рукаву блузе изнад хрватске шаховнице.

Његове тврдње, да је реч о бошњачкој сиротињи која је због социјалног статуса ступила у редове те формације како би добивала хуманитарну помоћ да тако збрине своје породице  бесрамна је лаж, јер је реч о муслиманским добровољцима који су чинили већину борачког састава, али је било и батаљона које су чинили Хрвати-католици, такође добровољци.

Командни састав виших официра је био јскључиво немачки, док су нижи официри и подофицири били Хрвати и муслимани. 

Заправо је читава дивизија била хрватска јер је руководство НДХ прогласило муслимане за „хрватско цвијеће“ те су чинили преко 56% усташа у БиХ, немилосрдно таманећи Србе и Жидове у државном пројекту геноцида!

Стварање ове СС дивизије је последица уништавања немачке 6.  армије у Стаљинграду, те су се нацисти хитро досетили да су у Великом рату муслимани из БиХ били одлични борци у саставу аустроугарских БХ регименти на Источном и Талијанском фронту.  Само оснивање у фебруару 1943.године је потакнуто и писмом које су челници Исламске заједнице из Сарајева директно  упутили Химлеру као првом човеку СС, који је потом послао Великог јерусалимског муфтију ЕЛ ХУСЕИНИЈА у Загреб, да се договори са Павелићем о формирању те хрватске дивизије!

Делови дивизије су упућени на стручну обуку у гарнизоне у Аустрији, Немачкој и окупираној Француској, док су изабрани муслимански верски службеници-имами упућени у Берлин у центар за обуку СС, где су пролазили посебну идеолошку обуку и потом  били батаљонски верски референти, дакле нацистички политички комесари који проповедају нацистички адаптирани панисламизам!

Након завршене обуке, делови дивизије су чекали у Француској на евентуално искрцавање савезника, које никако да уследи, те се један батаљон муслиманских војника побуни у малом месту ВИЛ ДЕ ФРАНШ, што се не враћају у Босну да се боре са четницима већ дангубе.

Побуна је сурово угушена, коловође пострељане, дивизија је враћена у окупирану Југославију да се докаже у тамањењу српских цивила у БиХ.

Браварови творци братства-јединства исконструисали су причу, да су заправо „левичари“ у саставу батаљона ухватили везу са локалним покретом отпора, и организовали заједничку акцију против нациста, о чему казује и текст на табли  споменика подигнутог седамдесетих година прошлог века, који су након осамостаљења Хрватске деведесетих година брже боље изменили, те уместо југословенских антифашиста стоји хрватски, што данас из Сарајева упорно покушавају да промене, како им се не би крала историја!

Сада, када сви неонацистички потомци уједињене ЕУ врше ревизију док траје руска специјална операција у Украјини, ни сарајевски Бошњаци не желе да изостану, те су нашли лажљивог Француза да прича бајке о кољачима из Ханџар дивизије, чији крвави трагови још увек нису детаљно описани, а он их квалификује као некакве борце против комуниста, док су претходно због вишедеценијског лагања о „учешћу свих народа и народности Југославије у антифашистичкој борби са окупатором и домаћим издајницима“ били доказани антифашисти, само су неки претходно стицали стручну обуку управо у редовима тог истог окупатора, док нису променили ознаку на капама и ступили у редове будућих победника!