HRVATSKI  KLEROFAŠIZAM — lažni antifašisti VOKIĆ i LORKOVIĆ

241
https://otporas.com/tko-prodao-dalmaciju-talijanima-dr-ante-trumbic-dr-ante-pavelic/

По већ опробаном рецепту наводно бројне немачке антифашистичке завере против нациста,приказане у холивудском спектаклу VALKIRA, покушавају и хрватски ревизионисти да наметну хрватску варијанту пуча VOKIĆ-LORKOVIĆ, којим је планиран прелазак NDH у крило антифашистичке коалиције како би се та клерофашистичка творевина икако одржала, и тако спречила обнова југословенске државе!

У немачким, талијанским и британским архивама досада није детаљно истражена грађа о том планираном пучу, а камоли у ватиканским списима о серији наводног „отказивања сарадње“ драгим Немцима у католичким земљама Источне Европе,  баш некако кад је Црвена армија победоносно кренула пут Берлина да на зграду Рајхстага извеси свој победнички стег!

У хрватској варијанти наводно кључну улогу имао је загорски фишкал VLATKO MAČEK, он је делегирао извођаче радова из главног одбора HSS. Они су имали сложену улогу сарадње и са британским представницима, али и са браваром Брозом, који је то вешто крио као змија ноге од српских партизана у крајинским бригадама НОВJ!

На српским историчарима је обавеза, да нађу одговор шта је била тема договора римског папе и бравара Броза приликом њиховог тајног сусрета у британској режији!

Двојица усташа-министара у влади NDH били су заправо извођачи радова самог Павелића, који се надао да ће икако сачувати челну позицију у промењеном дресу NDH, ако то британски планери дозволе!

Дали се у том комбиновању заправо крије одговор на ону будућу поделу fifti-fifti интересних зона између Винстона и чика Џоа у краљевини Југославији, чији се представници нису ништа питали (баш као ни пољски!) иако је ЈВуО била главни  носилац антифашистичког отпора у окупираној земљи по званичним немачким документима!

Опрезни Немци, од самог почетка су будно пратили ово проигравање свог савезника Аnte, прецизно детектујући теренске извођаче радова у Загребу док је трајала нејасноћа хоће ли англоамериканци у Европу преко Балкана или преко Канала, притом нимало несумњајући у лојалност самих усташа, али сумњајући у домобранство, које се већински приклањало HSS као наводно неопредељеној странци, чије чланство је већински вољно учестовало у извођењу пројекта геноцида над Србима, Жидовима и Ромима током трајања NDH!

Тек када се уверио да вође завере Vokić и Lorković планирају да га изолују, бирајући притом између њега и NDH, наредио је Pavelić оштар обрачун, одмах одлазећи да лично извести Хитлера о откривеној завери и подузетим мерама.

Нацисти су подржали план да се обједини домобранство и усташе у јединствене оружане снаге NDH под усташком командом и немачким надзором, што потврђује чињеница да су се Хрвати до самог краја рата активно већински борили на страни нациста!

Судбина похапшених пучиста (преко шездесет, што домобранских официра, што полицајаца, што политичких првака HSS), не случајно препуштена је Максу Лубурићу, усташи-емигранту, једном од челника терористичког покрета, али и организатору система концентрационих логора, који је чак био и на студијском путовању 1941. године у Немачкој, да лично сагледа систем логорске управе и организације, како би га потом применио у NDH!

_____________________________________________________________

Фишкал – израз у Хрватском Загорју за адвоката