Hrvatsko „mudrovanje“

285

Забринута за стање „срца Европе“, уприличила је недавно Federika Mogerini вишедневну радну посету земљама тзв „западног Балкана“, притом обилазећи пажљиво једно неофашистичко жариште на рубном делу постојеће ЕU, које је извор евидентних појава и догађаја, те га чак и Amnesty International (АI) у свом годишњем извештају о стању људских права, апострофира.

Драга Federika као Талијанка, иако је наводно левичар (барем из младости), обилази као „мачка око вруће каше“ око ових појава у Хрватској, само да се не дај Боже не извуче из мрачне прошлости потсећање на Мусолинија и „црне кошуље“, или присећање на Aдолфа молера и нацисте (и смеђе и црне!), па пола данашње „демократске“ ЕU мора одмах на покајање! У извештају АI, изричито се наглашава – „Prizivanje fašističke ideologije pridonosi stvaranju neprijateljske atmosfere prema manjinama“, ali se takvi slučajevi rijetko istraže“! Притом и АI покварено уопштава свој закључак, избегавајући да нагласи да се прогоне искључиво Срби, да се не увреде пројектанти „намере“ о нужном суочавању „демократског света“ путем резолуције са „истином о српском геноциду“.

Као потврда ових навода из извештаја АI, некако баш у време његовог приспећа на радни сто врховнице и премијера, наравно одвојено у складу са владавином права (омиљена флоскула ЕU!), неке „веселе славонске барабе“ облепише Вуковар (пардон, Vukovar) плакатима са натписом „Serbian family free“, ваљда да еуропејци боље разумеју текст, ако већ „не разумеју“ језиве слике на плакату! Уз плакате је додата и слика милог поглавника Аnte Pavelića, можда као асоцијација на познату крилатицу из доба NDH „Srbe na vrbe“, која је поново скоро обавезна декорација многих градова у Хрватској, а комуналне службе им нешто споро уклањају тај говор мржње, а ЕU обневидела на то! Министар полиције, рачунајући да се у мору неофашистичких појава ни ова неће дуго памтити, цинично је изјавио „to nije Hrvatska, već izolirani primitivizam ohrabren populističkim desničarenjem“! Сасвим „случајно“, министар није прецизирао ко су то „промотери десничарског популизма“, јер би тада морао прозвати део институција власти и нарочито RKC, која кроз своје бројне јуришне одреде као наводне „удруге“, проводи активности које нису верског карактера! Међу тим јуришницима, нарочито се истиче удруга „U ime obitelji“, чији чланови отворено потстичу расистичке страсти и величају фашизам, као наследници активности некадашњих Мertzovih križarskih bratstava.

Треба потсетили да је папа Ivan Pavao II, за такве активности, у првој деценији овог века, прогласио Ivana Hansa Mertza за „свеца“, па зато нечуди да сада бујају разни обожаваоци таквих „светих дела“! Тим пре што је свечаност новопроглашеног „свеца“ Мertzа, обављена у католичком самостану на Петрићевцу (део града Бањалуке), где је у току NDH службовао усташки злочинац fra Мајstorović-Filipović прозван „fra SOTONA“, ваљда за свој хуманитарни рад у хрватском логору Јасеновац.

Најпрецизнију оцену стања у Хрватској, изрекао је један политичар (случајно назови Србин!) који је дефинисао –„u zemlji se događa konzervativna restauracija NDH i nameće nova opasna vrsta totalitarizma“!

После евентуално прочитаног извештаја АI, који ће сигурно завршити у „pismohrani“ (читај архиви), плавушица се обратила нацији, раздрагана попут старлете на фестивалу, да је обавести да најзад – „Nema više onih uvreda, onih ponižavanja, onih podjela, a to je bio jedan od mojih temeljnih ciljeva“! Уосталом, нација и не чита извештаје АI, али знатан део чита „Glas Koncila“ као политички билтен, шта ми и како, што понајбоље илуструје политичка активност представника хрватске власти, те је тако недавно Хрватска – Vijeću za ljudska prava UN-a podnijela prijedlog prema kojemu je brak isključivo „zajednica muškarca i žene“, te da se ženi ima oduzeti pravo da sama odlučuje o pobačaju! Црна еминемција хрватске владе, министар МИП Davor Stier, образложио је овај предлог као – „nadogradnju već postojećih ljudskih prava“, тe дa су само „dali objašnjenje kako oni vide pojam seksualnih i reproduktivnih prava“! Када унук усташког пуковника, помоћника Мaksa Luburića, управника „hrvatskog radnog sabirališta“ Jasenovac (а Davor Ivo Stier то јесте!) даје овакво објашњење, само од себе намеће се поређење да су тридесетих година прошлог века и у нацистичкој Немачкој, одузимање људских и родних права само третирали као „надоградњу“ здраве, аријевске расе, која ће господарити светом.

Добро упућени у Хрватској знају, да је стварни аутор оваквих „хрватских приједлога“ Ladislav Ilčić, владин саветник за људска права (!), шеф HRAST-а, мале али утјецајне профашистичке странке, базиране на отвореној мржњи према Србима, левичарима и хомосексуалцима, која ужива отворену подршку врха RKC у Хрватској.

Видљиво је да унутар ЕU, све предлоге који задиру у политичка решења а иза стоје кругови RKC, износе представници или Пољске или Хрватске, што није ни мало случајно! Ни распадајућа ЕU, ни бројне црнокошуљашице из сорошевских „удруга“ у Београду, не оглашавају се на ове насртаје на елементарна људска права, због којих је и створена ОУН, после победе над нацизмом и фашизмом и њихове примењене eugenike. Биће да им засигурно смета, што се нужно и Срби нађоше у извештају АI, управо међу њима драгим и штићеним изабраницима. Зато и имају преча посла, баве се „српским геноцидом“ и присиљавају македонског председника да изврши убиство своје државе, само да би се остварио великоалбански пројекат који је замишљен још пре једног века, у кухињи Беча, Лондона и Ватикана, а подгрејан од чика Сороша и „демократског“ НАТО деведесетих година прошлог века, приликом растурања заједничке државе Југославије. Од неофашиста у Хрватској, као изданака клерофашистичког стабла давно посађеног, ништа не изненађује, али изненађује да службена Србија упорно одбија да види, шта је у основи оваквих пројеката „nadogradnjе već postojećih ljudskih prava“. Срби, на свом етничком простору, само у прошлом веку, памте три радна покушаја „nadogradnjе“ у којима су имали милионске жртве.

________________________________________________________

Eugenika – научна дисциплина која се бави применом закона наслеђивања, посебно код људског рода. Доказано злоупотребљена у немачком нацистичком пројекту „Lebensborn“!