Идиотизам као разноврсност косовске политике

376

Да није тужно, било би смешно. Када је Хашим Тачи на приштинском ТВ каналу ТВ 21 саопштио о постојању специјалне обавештајно-диверзантске групе Москве која лови косовске политичаре, верујте ми, помислио сам да Господ на посебан начин уређује мозак убица. Они могу бити веома добри у расуђивању када је у питању њихов црни посао, но, када покушају да себе представе као амбициозне политичаре, онда једноставно – изгледају као кловнови.

Повод за такву громку изјаву Хашима Тачија била је пуцњава по бившем косовском функционеру-комунисти Азему Власију од стране неког Мурата Јашарија. Мурат је члан страшне организације „Око народа“, која наводно лови нераднике, који не испуњавају своја политичка обећања. Ето, Азем Власи није урадио ништа од обећаног, па је подвргнут ураганској пуцњави.

Шта представља то „Око народа“, вероватно зна само Хашим Тачи. Нико ништа није чуо о тој организацији и она нигде раније није засветлела. Али лидер Косова има поуздане информације да том ћелијом руководи Москва, а код гледалаца се чак може појавити претпоставка да њом руководи лично Владимир Путин. Јер је данас поудано познато да руски председник воли да се меша у све, да буде у току, да је сам руководио екипом руских хакера који су нанели непоправљиве проблеме Сједињеним државама.

Па ако је тако, онда се ни пуцњава косовских беспосличара не може замислити без његовог учешћа. И списак за одстрел од 28 лица такође је лично он саставио.

Премда, шала шали, кловнове кловновима, али пуцање по живом човеку се ипак десило и то подиже питање – коме је то све потребно?

Никоме позната организација „Око народа“ је пуцала по бившем комунисти и Тачи је пожурио да о томе обавести цео свет.

А да није у питању само нови талас обрачуна са противницима Тачија, али сада већ уз помоћ легендироване организације?

Ако, на пример, следећи објекат напада те тајанствене ћелије постане један од чланова клана Агима Чекуа, онда ће ми бити јасно да Хашим Тачи просто докрајчује свог бившег колегу, који је због њега побегао у Хрватску.

Уосталом, цела прича о успону на власт политичара са криминалним надимком „Змија“ (ради се о Хашиму Тачију) – у ствари је прича о убиству сарадника, који су били осумњичени за супарништво.

„Змија“ не познаје другачији начин опстанка на власти и његов пећински разум никада није могао наслутити мисао о неспојивости онога што он ради са заветима мамочке Олбрајт, која је тако простодушно одлепила на његов блистави изглед. За њега је то нормално.

Но, такав човек по дефиницији не може имати осећање за меру. Он уопште није рођен за политичара. Отуда и такве „баљезгарије“.

Да ће убица Хашим Тачи остати убица до краја свог живота – то је сасвим јасно. Само, узалуд он Москву покушава да повеже са својим пословима. Изгледа као фирмирани идиот.