Када информативна артиљерија заглуши слух, тада се људи споразумевају знацима

308

Јелена Милић, директор Центра за евроатланска истраживања, организовала је конференцију по питањима европских интеграција Србије и на крају открила страшну тајну пада популарности идеје о интеграцији Србије у западне структуре. Испоставило се да није случајно што се Србима не свиђа будућност у оквирима ЕУ, која је од неког времена почела да подсећа на “Животињску фарму” писца-фанатаста Џорџа Орвела. Као што се сећате из његовог романа, на једној фарми су се побуниле свиње и освојиле су власт. И успоставиле су истинску равноправност. Сада су све свиње биле међусобно једнаке, но, међу њима је било једнакијих од других. Те једнакије од других су имале приступ деликатесима одузетим од фармера и нису себе ничим ограничавале. Осталима је било лошије.

Тако су и Срби осетили да их у ЕУ очекују ради тога да би их направили само једнаким. Они ће добити могућност да посматрају како једнакији користе деликатесе и чак ће сервирати за њих столове и склањати смеће. На крају крајева, у демократском друштву мора бити и таквих народа.

Треба схватити зашто је Јелена Милић већ одредила за себе место међу једнакијим, јер такве заслуге као што су њене, на животињској фарми не заборављају. Зато се она веома срди када се испод прозора зграде у којој протиче конференција, одржавају демонстрације на којима ти глупи Срби вриште: “Смрт фашизму, слобода народу”, “Нацисти НАТО”, “НАТО убице – напоље из Србије” и тако даље.

И што је још горе, демонстранти оптужују чак и њу, Јелену Милић, за припадност нацизму.

Наравно, евроатланска структура истраживања – то уопште није само прича о приступању Србије у ЕУ. Ипак се ту ради више о перспективама њеног ступања у НАТО пакт. А пошто Срби још нису заборавили васпитну операцију НАТО пакта из 1999. године против њихове земље, они спроводе аналогију са делатношћу блока у Украјини. Тамо је, треба рећи отворено, процес американизације украјинског друштва претворио земљу не само у животињску фарму, него у сточну кланицу. Пробај да убедиш Србе да је то добро. Јер нацизам остаје нацизам, чак и уколико тај режим предводи чисто јеврејско руководство. Питате се, како је то могуће? Одговор мора бити најисцрпнији – ето тако! Треба прво погледати какве силе су уздигле Хитлера, а тек онда саосећати са жртвама Холокауста. Одески Холокауст је био организован управо по указима председника Валцмана (световно презиме Порошенко), премијера Јацењука из рода рабина Бакаје.

Ако Јелена Милић не може да схвати зашто су Срби против НАТО нацизма, нека ослушне њихове пароле. Они знају шта говоре. А плашити Европу тиме да је Русија дубоко пустила корене у Србији и да тамо врши своје тајне послове, једноставно није професионално.

Русија до дан данас нема финансијског учешћа ни у једном српском телевизијском каналу и не финансира српска издања. За разлику од капитала земаља НАТО пакта који себи потчињавају српске медије. Највероватније би било боље да је обрнуто. Но, истина се и без тога не може сакрити. Када информативни топови заглуше слух, људи почињу да се споразумевају знацима. Због тога Срби не носе случајно плакате на којима је нацртан “шипак” окренут према ЕУ и НАТО пакту.