KAMELEONI

652
слика: http://www.rtcg.me/

Ускоро ће Хрватску захватити предизборна грозница, што се може уочити у наводно антифашистичким изјавама хрватске плавушице која се већ кандидује за нови мандат.

Она (ничим изазвана) за почетак, покајнички изјављује да је „обманута“ од својих саветника да је ZDS (Za dom spremni!) наводно стари хрватски поздрав, али она тек сад увиђа да је то погрешно, те ће вероватно отићи и на службену комеморацију у Јасеновац да се поклони сенима уморених под тим злочиначким геслом!

Каубојски амбасадор у „лијепој њиховој“ одмах је похвалио ову видовитост врховнице, дајући тако подршку њиховом кандидату (иако се Америка пословично тобож` не меша)!

Aли оћеш јест, чим гневна десница врисну у бројним коментарима, брже боље се плавушица опсети да је заправо мислила на онај дивни стари хрватски поклич – „Za Dom“, под којим су претци јуначка дела делали, те га се уопште не треба срамити!

Плавушица очито „незна“ (ах, ти немарни саветници!) да пуни назив тога поклича гласи — „Za Dom i kralja, krv prolit valja“ — , и био је гесло 25.домобранске пуковније у Великом рату, познате по злочинима почињеним у Мачви 1914.године о чему документовано сведоче лекари dr RAJS и dr TIENHOVEN, који су начинили фотографије стравичних злочина над децом, старцима, рањеницима, заробљеницима, женама и девојкама!
Али, то су били само Срби, те се дичним претцима ваља поносити истиче плавушица, жељна подршке бирача које иритира свака прича о фашистичком поздраву ZDS!

Истине ради, то гесло хрватских домобрана било је у част њиховог угарског краља у Двојној монархији,чији су део били док их није ослободила српска војска 1918.године!

Очекивано, остарели и искусни хрватски антифашиста (по његовој тврдњи), šjor ИВО ЈОСИПОВИЋ покушава да плавушицу мало детаљније разјасни, необавештеним будућим бирачима!

Тако Иво части плавушицу тврдњом да је она широко отворила врата хрватској усташофилији, као да је та појава до њеног мандата била непозната, а и он је као врховник био добро обавештен о јачању хрватског неофашизма, али је упорно водио кампању доказивања о „забрињавајућем порасту српског неофашизма који угрожава регион“ јер потиче нежељене реакције у околним државама чији су народи били припадници здружених нацистичких формација у Другом светском рату, за разлику од предака „неофашистичких“ Срба!

Вајни критичар хрватске плавушице, нариче за бројним порушеним антифашистичким споменицима од којих су неки били и уметничка дела у свету позната, а порушише их неки необавештени хрватски вандали (биће због недовољног уметничког одгоја?)! Притом, хумана хрватска држава није процесуирала многобројне вандале, иако се нису ни мало крили док су постављали експлозив, напротив!

Ситницу, да су већински били подигнути у знак сећања на српске жртве хрватског злочина геноцида у NDH, кумек ИВО не помиње као ни онај детаљчић, да су из већине тих места Срби злочиначки протерани у току VRA „ОLUЈА“ у августу 1995.године, а они који су поверовали у проглас тадашњег врховника да сачекају своје „ослободитеље“, убрзо су послати Богу у посету, и то све пред очима UN посматрача и наводних заштитника те територије!

Камелеон ИВО „заборавља“, да је лично он био координатор тима који је писао тужбу МKS против наводне „великосрпске агресије и геноцида“, као правни стручњак за маглу и тако то!

Потом је заједно са Борисом лепим (београдским) водио кампању помирења у региону, али тако да Срби сами признају да су они „криви за све “ још од када је Свевишњи створио свет.

Нарочито се Ивек ангажовао (заједно са Стипицом Месићем) да поведе кампању против јачања појава „српског неофашизма“, најопаснијег када устане против насилне симетрије о стварној улози усташа и четника у Другом светском рату!

Хрватска плавушица барем је искрена у свом ставу наспрам Срба, а кумек ИВО је типични продукт некадашње кроатокомунистичке матрице „борца против великосрпске хегемоније“, са све југоносталгичним припевом на садашњу еунијатску арију!

Нит` ће плавушица променити ћуд, нит` ће Иво постати искрен наспрам Срба на простору некадашње заједничке државе, тако намерно разбијене да никад више не васкрсне, макар да Иво председава конференцији помирења некадашњих „братских народа“, и то у Јерусалиму!

Ивине ласкаве речи, за (Jуго) Србе су далеко опасније од жустре хрватске плавушице која се само поново кандидује, али кумек Иво је исти, још из времена заједничке државе. Били избори или не, у „лијепој њиховој“ ништа новог на видику за Србе!

_____________________________________________________

Šjor — далматински израз за господина