KATEDRALA

1114
слика: https://ru.depositphotos.com/

Попут елементарне непогоде, Србијом је прострујала вест да шиптарска самопроглашена „држава“ обнавља рушевине некадашње православне богомоље у Новом Брду, али сада као некакве католичке катедрале, ни више ни мање!

Добронамерни и хумани донатори те обнове су драги Немци, који баш никако не могу да забораве оне почетне анализе рудних богатстава Косова, сачињене још у време када су њима газдовали отомански вишевековни окупатори српских земаља.

Али, све некако упорно „заборављају“ да су некадашњи европски рудари Саси као стручњаци стигли на Косово још у време владавине српске династије Немањића, који су им и даровали разне повластице да почну планску експлоатацију рудног блага, у тој српској покрајини.

Тада су Саси стекли и право да за своје верске потребе подигну католички храм, али не тај који сада желе да обнове, јер су ту православну богомољу подигли српски владари за свој народ!

У време када је тај храм сазидан и оживео, далеки преци данашњих Шиптара нису ни живели у тој српској покрајини, већ у далеким и дивљим пределима, и то у Азији!

Повика на шиптарске узурпаторе је оправдана, али није оправдано да нико, баш нико, не прозива дрске Швабе за насиље над власништвом СПЦ, а нарочито се не поставља питање улоге драгог Ватикана, у том планском циркусу!

Чим је пре две деценије извршена NАТО окупација јужне српске покрајине, тадашњи назови „председник Косова“ Ибрахим Ругова, потписао је сагласност за градњу највеће католичке катедрале на Балкану, у Приштини!

Драги Ватикан се није либио да се катедрала и изгради и заживи на окупираној територији, додуше за особље разних окупаторских институција које се претенциозно називају или еу-предзнаком или натоовским сродништвом, да се тако оправда злоупотреба мисије ОUN у тој циркусијади!

Али не лези враже, изгледа мало је једна католичка катедрала за толико Косово, те се под немачким старањем почињу подизати непостојеће „историјске богомоље RKC“, које су ти дивљи срски власници земље одмах претварали у некакве СПЦ храмове, али стари папири који само истину казују пишу да су то „изворне католичке богомоље“ зар не, а зна се и где се ти папири и чувају!

Jош само да у мисију „научног истраживања“ стигну и хрватски фрањевци, ти већ доказано искусни читачи некакве лажне српске митологије!

Додуше, још није дефинисано јел`то био протестантски храм, јер Саси бејаху претече вредних протестаната, који су још у средњем веку покушавали да лење и глупаве Србе приведу европском реду и поретку, макар само у рударству, ако не и у вери!

Млинови господњи мељу споро, али темељито, казаће упорни будући мисионари, па само да се храм и обнови, макар да у њему читали и Куран ко у оној француској катедрали, недавно!