Коме је потребна војска ЕУ и зашто?

398

Када се осврнемо око себе не можемо да не приметимо узаврели свет у виртуелном окружењу. Уочавамо чудне процесе, неуобичајене у људској историји, а који се уз то  одигравају великом брзином. Нови медији су препуни информација и дезинформација, тако да је светска популација једноставно дезоријентисана, збуњена, свесно се жели довести у ниво покемона. Креатори новог светског поретка људе желе претворити у зомбије. Најмоћније породице и њихове организације – Билдерберг, Трилатерална комисија, Римски клуб, разни витешки редови, илуминати, масонске организације (првенствено Велика ложа Енглеске) користе владе, полицију, војску, обавештајне службе и корпорације као алат за постизање својих циљева.

За север Африке и Блиски исток, као излазна стратегија, планирана је „балканизација“ тог простора. Иначе, у том смислу Балкан чека II чин. Зашто Балкану следи II чин­? Зато што Брегзит најављује хаос у ЕУ- Грађански рат, катаклизма због миграната, сукоб са Русијом – све опције су отворене. Британија излази из ЕУ, при чему задржава све економске бенефите, али и безбедносне, јер се дистанцира од планираних негативних сценарија намењених Немачкој и ЕУ. Рокфелер и Ротшилд су и тражили Брегзит, да би Британија била сачувана у будућим догађајима. Данас се види да је Ротшилдов агент Сорош све организовао везано за мигрантски талас и платио владама, бродарима, али и многим мигрантима понаособ.  Западне тајне службе су разоткриле његове активности, али због „ширег“ интереса, односно интереса креатора светске владе нису реаговале. Неке тајне службе су издале властите државе. Уосталом, Сорошеве организације нису безазлене. Изузетно су опасне и моћне. Довољно је подсетити да је Сорош власник Института Тависток. Сорош преко својих организација дистрибуира новац извршиоцима послова, како би непослушне владе биле дестабилизоване. Иако је у поодмаклим годинама, иза себе оставља сина Алекса, који има имиџ „дечка који обећава“, а уз то је изврстан пријатељ са Хилари Клинтон.

Светска влада постоји, али је још у сени. Зашто је Жан-Клод Јункер, председник Европске комисије, спомиње формирање војске ЕУ? Зато што то жели светска влада. “Потребна нам је заједничка европска спољна, безбедносна и одбрамбена политика за стварање европске војске како би имали прилику да испунимо своју улогу у свету”, рекао је Јункер на Европском форуму у Алпбаху у Аустрији. НАТО је у ЕУ разједињен, тако да САД имају јаче ефективе у Немачкој и у Монсу[1], него целокупна компонента НАТО у ЕУ. Још су код многих влада присутне препреке за већа буџетска издвајања за НАТО и за ратну технику. Није решена ни језичка баријера у командовању као ни укупна интероперабилност. Друга значајнија препрека је консензус, који је неопходан у доношењу одлука. Ако једна НАТО чланица није сагласна с неком одлуком, остале чланице могу деловати, али само као савез држава, а не у име НАТО. С обзиром да светска влада жели компактну војну силу под централном командом, неопхоне су трупе ЕУ, како би се сила којом располажу састојала само из две компоненте: оружаних снага САД (под чијом командом су Канада, Аустралија и Нови Зеланд) и оружаних снага ЕУ.

Непослушне европске земље, па и чланице НАТО, кажњавају се како би биле дисциплинованије. У том светлу треба гледати на терористичке нападе у Француској, који су ову земљу довели скоро до економског слома, а нови, американизовани закон о раду и синдикатима, показао је сву дисфункционалност власти. Након тога, француска влада је постала кооперативна, те су њени службеници примећени како унајмљују бродове који транспортују мигранте у ЕУ. У Шведској су силовања и напади миграната престали чим је Шведска објавила да се придружује балтичким земљама у „одбрани“ од Русије и да, иако није чланица НАТО, Алијанси на коришћење уступа све капацитете. У Немачкој, још непослушној, наступио је хаос. Немачка је била суочена са нападима психички поремећених личности, које су случајно из Авганистана или са Блиског истока, али су немачки држављани. Након што је Меркелова најавила да почиње јачати армију, и да ће улагања у армију бити вишеструко повећана, напади су утихнули. Влада Немачке је изненада, по први пут након Другог светског рата, усвојила нову доктрину организовања цивилне заштите, а уједно је становништву препоручено да се обезбеди водом и храном потребном за десет дана. Напади ће почети поново ако Немачка одлучи да сама производи оружје.  ISIL кажњава. ISIL преузима одговорност за терористичке нападе. А шта је ISIL? Одговор гласи: ISIL = САД.

Творци новог светског поретка и светске владе осмислили су изреку: Криза је прилика. Производња хаоса у ЕУ, на Блиском истоку, у Украјини, на Балкану – довешће милом или силом до стварања светске владе. Бар тако мисле у америчком Савету за иностране односе, јер су се такве изјаве чуле на прослави уприличеној поводом 95 година постојања ове организације. Може се претпоставити да светска влада, још увек у сени, у основи јесте Билдерберг, најмоћнија скупина ове врсте данас. Њени чланови су на последњем састанку чак расправљали да ли је Трамп агент Москве. Оптужбе на рачун Трампа су рецидив маркатизма, прогањања вештица и издајника САД, који су наводно радили за Москву. То указује да ће Русија бити још више демонизована и оптуживана за све, од присаједињења Крима до хакерисања мејлова Клинтонове,  биће оптуживана за све лоше што се догоди у Сирији, Украјини и на Балкану. Путина ће поредити са Стаљином, проглашавати га за најгорег диктатора.

Паралелно ће САД освајати ЕУ, односно спроводити њену американизацију. ЕУ још није прихватила ГМО и ТТИП. Из Монсанта, који настоји да добије надлежност за пољопривреду, здравство, екологију и демографију ЕУ, поручили су да су издвојили брдо новца за политичаре ЕУ, и да ће ЕУ све потписати. Владе које су тражиле да се ГМО храна означи, изгубиле су то право у судском спору, те се ЕУ из спора са Монсантом повукла и све више му препушта пољопривреду. Међутим, САД имају намеру да ЕУ приморају на сукоб са Русијом, и да се нуклеарни сукоб догоди на европском тлу. Зато је и потребно створити оружане снаге ЕУ, јер се у случају сукоба са Русијом, догодио рат између ЕУ и Русије, а нису ратовале НАТО и САД. Бжежински и Кисинџер су на посљедњем састанку Билдерберга то и предлагали, јер рачунају да би последица тог сукоба биле разорене ЕУ и Русија. Као светске силе остале би САД и Кина, с којом, по мишљењу Бжежинског, у почетку треба неговати партнерске односе.

[1] У Монсу (Белгија) седиште је Врховне команде савезничких снага за Европу (Supreme Headquarters Allied Forces Europe, SHAPE)