Косово на прагу НАТО пакта

291

Мало ко схвата да у животу НАТО пакта сазрева епохалан догађај. Приштина је добила званичан одговор генералног секретара НАТО пакта Јенса Столтенберга о томе да Косово стрпљиво чека док не дочека у структурама блока. Штавише, у писму су већ обриси и светле перспективе територије која није примљена ни у једно озбиљно друштво. Испоставља се да се обећава учешће Косовских безбедносних снага (КБС) у својству посматрача у Евроатланском координационом центру реаговања на стихијске невоље и катастрофе, обећава се учешће КБС у својству посматрача у вежбама мировног контингента НАТО – КФОР, учешће у размени посета представника земаља, учешће алијансе у заштити информативног система, обуке и организације логистичких структура Косова, обећава се и подршка развоју косовских државних органа, невладиних организација, система образовања.

Зашто крити, ако се све ово одигра, онда ће следећи корак постати пријем Косова у чланство Североатланске алијансе.

Премда, ако добро размислимо, ту се ради само о формалности. Косовска власт већ одавно учествује у политици НАТО пакта на Балкану и испуњава његове војне захтеве. Почевши још од делатности бандитских устаничких одреда ОВК, који су огњем и мачом припремали агресију НАТО пакта против Југославије.

У преводу на језик злочиначких групација, данашњи дијалог Приштине и Брисела изгледа овако:

Газда, колико се може чекати? Ми смо по твом захтеву припремили рат, организовали обрачун над косовским Србима, подигли Дамоклов мача над Македонијом и југом Србије. Ми чинимо све како ти наредиш. Но, зашто ми остајемо у статусу бандита? Увредљиво је, газда. Дајте нам нови „кров“. Под тим „кровом“ ми ћемо бити још безобразнији и немилосрднији. Ионако ћеш морати оборити Србе на колена. Они добровољно неће кренути у НАТО. И ти нас нећеш моћи заобићи.

Изгледа да је газда чуо позиве из Приштине и одлучио је да јој крене у сусрет.

А какав је међународно-правни статус Косова, упитаћете Ви? Јер, одсуство његовог признања чини читав процес изругивањем над међународним правом. Тако ће НАТО почети и наркокартеле примати у свој састав!

Оваква питања могу постављати само они који су одрасли у романтичним стакленицима западне слободе и демократије. Они који знају по укусу колико вреди та западна слобода и демократија, слична питања неће задавати.

Баш брига Јенса Столтенберга за статус Косова. Најважније је направити га својим званичним чланом, обучити, наоружати и поставити у борбену готовост првог степена. После тога, оно ће се из тешко управљане банде претворити у елитну јединицу насилника и убица.

Тај циљ планирају да достигну баш за оно време када ће Србију упитати: „Добро, хоћеш ли да сама пођеш у НАТО или да ти помогну?“